Cashcom till Stockholms tingsrätt på måndag

På måndag inleds förhandlingarna med presentkortsföretaget Cashcom som begärts i konkurs.

Företaget bakom presentkorten i Tuna park, Cashcom, ska på måndag till Stockholms tingsrätt. Bolaget Eurocommercial har begärt Cashcom i konkurs.

Företaget bakom presentkorten i Tuna park, Cashcom, ska på måndag till Stockholms tingsrätt. Bolaget Eurocommercial har begärt Cashcom i konkurs.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna kommun2019-10-03 10:55

Som tidningen skrev tidigare i veckan har företaget bakom presentkorten i Tuna park, Cashcom, uteblivit med sina utbetalningar. På måndag ska ärendet upp i Stockholms tingsrätt.

Fastighetsbolaget Eurocommercial, som använder Cashcoms presentkort i fem av sina gallerior, begärde 22 augusti företaget Cashcom i konkurs efter uteblivna betalningar. Skulden till Eurocommercials fastighetsägare och dess hyresgäster uppgår till över en miljon kronor, enligt konkursansökan.

Det rör sig om oinlösta presentkort vilka Cashcom enligt avtal med fastighetsbolagen månatligen ska betala ut, vilket inte skett trots flera påminnelser.

Eurocommercial är inte ensamma om att vänta på betalningar från Cashcom. Bland annat väntar Galleria Boulevard i Kristianstad,  Bromma blocks i Stockholm, Erikslund i Västerås, Birsta city i Sundsvall, Avion shoppingcenter i Umeå och Tuna park i Eskilstuna på att få pengar från företaget.

Tuna parks centrumchef Veronica Gustafsson sa tidigare i veckan till tidningen att de kartlägger hur stora skulderna är till köpcentrets butiker.

Under 2017 omsatte Cashcom sex miljoner kronor och hade en rörelseförlust på fyra och en halv miljon kronor. Även de tre föregående åren hade bolaget rörelseförluster på omkring fem miljoner per år.

Cashcoms vd, Patrik Björklund, har i en intervju med market.se förklarat att de uteblivna betalningarna berott på teknikstrul.

Eskilstuna-Kuriren har sökt Cashcom vid flera tillfällen för en kommentar men inte lyckats att få några svar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!