Cramo flyttar till nya lokaler

Snart går flyttlasset för uthyrningsföretaget Cramo från lokalerna på Gustafsvägen 5 till en nybyggd fastighet på Fraktgatan 11.

Eskilstuna kommun 21 november 2019 13:54

Den nya byggnaden på Fraktgatan har stora fönster som släpper in mycket ljus i lokalerna. 

– Man känner sig piggare direkt när man kommer in i ljuset. Det blir riktigt snyggt, säger Jim West som är en av de nio anställda på Cramo i Eskilstuna. 

Jim och hans arbetskamrater flyttar från de gamla lokalerna på Gustafsvägen 5 där det ända sedan 1960-talet har bedrivits uthyrning av maskiner. Cramo har drivit verksamheten sedan 1990-talet. 

Börsbolaget Cramo är bland Sveriges största och ett av Europas ledande företag inom uthyrning av maskiner och utrustning. Depån i Eskilstuna är en av de cirka 100 depåer som företaget har i Sverige. 

– Vi jobbar med alla storlekar på kunder. Inget jobb är för stort och inget är för litet. Under sommaren är det till stor del privatpersoner som försörjer oss när byggena är stängda, säger säljaren Sebastian Eriksson. 

Depåchefen Maria Forsell menar att det kan vara gynnsamt för företag att hyra utrustning i stället för att köpa. 

– Vinningen i att hyra är att man kan få mångfalden. Många mindre företag har inte möjlighet att kanske ha hela den vagnparken som vi har eller hela den maskingruppen som kan krävas vid ett bygge och då är det alltid bättre att kunna hyra och använda den maskin man behöver just för stunden. 

På senare tid har verksamheten vid Eskilstunadepån vuxit kraftigt. Antalet anställda har ökat från fem till nio på drygt tre år. Personalstyrkan ska utökas med ytterligare en eller två personer.

– Vi behöver mer personal för att vi har så mycket att göra. Just nu pågår mycket byggnation runt om i vårt område. Det gör att det går åt mer maskiner ut till branschen, säger Maria. 

Trots att lokalerna byggts ut i etapper så räcker de inte längre till för verksamheten. 

– Det kan bli lite kaotiskt i dag med tanke på hur mycket maskiner vi har, säger den verkstadsansvarige Vahdad Parsa. 

Det är trångt på lagret. Verkstaden och tvätthallen ligger i samma lokal vilket inte är bra för arbetsmiljön. 

– Som chef tycker jag att min personals arbetsmiljö är det viktigaste. Eftersom vi inte hade möjlighet att bygga om eller att bygga till här så började vi se oss om efter något annat, säger Maria.  

Företaget fick kontakt med hyresvärden Frost som erbjöd sig att bygga nytt på Fraktgatan. Den nya byggnaden har utformats för att passa Cramos behov. Byggnaden på 1 000 kvadratmeter är lite större än den gamla. Utanför byggnaden finns plats för Cramo att ställa upp sina stora maskiner. 

– Det ska vara arbetsmiljöriktigt så att vår personal kan jobba på rätt sätt och må bra. Det är nog så viktigt för att ha en välmående personal, säger Maria. 

Hela flytten görs under helgen 30 november - 1 december. På fredagen innan flytten kommer man att kunna hyra maskiner som vanligt på den gamla adressen. Klockan 06:40 på måndag morgon den 2 december slår bolaget upp portarna för sina kunder på den nya adressen. Företagets verkstadsansvarige Vahdad Parsa ser fram emot flytten till den nya fastigheten där verkstaden och tvätthallen kommer att vara åtskilda. 

– Det blir en fräschare miljö och bättre och roligare att jobba, säger han.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa