"Då äger jag bilarna och en kartong kläder"

24Storage eldhärjades svårt under natten mot tisdag. Och flera förrådsinnehavare är oroliga. "Om allt är förstört nu så äger jag bara mina bilar och en kartong kläder", säger Peter Dahlberg.

Peter Dahlberg kan ha förlorat hela sitt hem i den misstänkta mordbranden i förrådshotellet 24Storage.

Peter Dahlberg kan ha förlorat hela sitt hem i den misstänkta mordbranden i förrådshotellet 24Storage.

Foto: Simon Allinggård/Martin Tolén/Privat

Eskilstuna kommun2019-12-03 11:09

Natten mot tisdag utsattes förrådshotellet 24Storage i Eskilstuna för en misstänkt mordbrand.

35 brandmän från flera olika stationer bekämpade branden och under tisdagsmorgonen hade ett stort område runt förrådshotellet på Langsgatan spärrats av för att polisen skulle kunna göra sin brottsplatsundersökning.

Samtidigt besökte flera oroliga förrådsinnehavare platsen för att få information.

En av dem var Peter Dahlberg, 33. Han äger ett sex kvadratmeter stort förråd som var fyllt till bredden.

– Det finns en del förråd där och mitt ligger ut mot gatan vid ett av de större fönsterna i mitten av bottenplan. Jag vet inte om just mitt förråd har brunnit än, men röken i sig fördärvar mycket och dessutom vattnet som använts för släckning så jag är orolig för hur det ser ut, säger Peter Dahlberg.

Han har förvarat stora delar av sitt hem i förrådet då han just nu bor som inneboende och inte har behov av sina privata ägodelar.

Nu misstänker han att han förlorat hela sitt hem.

– Det var sådana saker som jag ville spara från mitt förra boende för att ha till mitt kommande boende. Det var ett bord, verktyg, sängkläder, tavlor, högtalare, kökssaker och föremål som jag har sparat i över 20 år och som betyder jättemycket för mig. Om allt är förstört nu så äger jag bara mina bilar och en kartong kläder, säger Peter Dahlberg.

Under tisdagen var dock inte polisens brottsplatsundersökning klar och än så länge finns inga besked från Storage24 om hur stora delar av förrådshotellet som förstörts i den stora branden. 

– Jag pratade med dem under tisdagseftermiddagen och fick beskedet att de inte har fått tillgång till lokalen än, så dom vet inte hur mycket som är förstört. Men det är klart att man är orolig.

Tidningen har även varit i kontakt med 24Storage som inte vill göra några intervjuer i dagsläget, utan i stället hänvisar till ett pressmeddelande.

– Vi beklagar de problem som våra kunder kan utsättas för som ett resultat av branden. Vårt fokus är givetvis att hålla våra kunder informerade om utvecklingen och att möjliggöra att de kan få tillgång till sina förråd så snart som situationen medger. Dock måste polisen först genomföra en förundersökning och nödvändiga säkerhetsåtgärder vidtas innan vi kan öppna upp lokalen för våra kunder, säger Fredrik Sandelin, vd för 24Storage.

Polisen spärrade av ett stort område runt förrådshotellet på Langsgatan.
Polisen spärrade av ett stort område runt förrådshotellet på Langsgatan.
Karta: Langsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!