Dömd till ungdomstjänst för mopedstöld

Eskilstuna tingsrätt har dömt en 17-åring bosatt i Eskilstuna för brottet "tillgrepp av fortskaffningsmedel".

En 17-åring har dömts för att ha stulit en moped.

En 17-åring har dömts för att ha stulit en moped.

Foto: Arkivbild

Eskilstuna kommun2019-10-08 15:58

Det var den 15 mars i år som händelsen ägde rum i och nära Fröslunda i Eskilstuna.

En man hade varit ute och kört med sin moped på kvällen och parkerade den utanför bostaden. Det var vid 19-tiden på kvällen. Vid 21-tiden ringde polisen och berättade att hans moped hade blivit stulen. Eftersom han nyss hade varit ute och kört med mopeden, trodde han först inte vad han hörde. Men polisens uppgifter visade sig stämma.

Ett vittne hade lagt märke till två unga killar som cirklade runt en parkerad moped och tittade på den. Vittnet som visste att killarna inte bodde i området och att det inte var deras moped, ringde polisen. Vittnet såg också att det slog gnistor om mopeden och att de fick upp låset. Därefter försvann de med mopeden i riktning mot Lagersberg och Råbergstorp.

Flera polispatruller ryckte ut när larmet om mopedstölden hade ringts in. När killarna upptäckte att polisen var efter dem började de springa. De delade på sig och i ett skogsområde,  efter en språngmarsch, kunde en av killarna gripas.

Nu har det rättsliga efterspelet avhandlats och den 17-åring som åtalats för mopedstölden har nekat till alla anklagelser.

Han var ute och promenerade, han tog ingen moped, han flyttade ingen moped, han känner ingen som varit inblandad i stölden och han sprang inte från någon polis har han berättat. 

Tingsrätten trodde inte på 17-åringens förklaringar eller undanflykter.

Straff: 20 timmars ungdomstjänst. 17-åringen ska utföra oavlönat arbete och delta i annan särskild verksamhet i 20 timmar.

Karta: Fröslunda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!