ESEM återigen nominerade till pris

Den 30 januari kan Eskilstuna Strängnäs Energi och miljö, ESEM, tilldelas årets Specialpris under Återvinningsgalan.

– Det är alltid kul med bekräftelse och när branschen uppmärksammar vad vi gör är det extra kul, menar Vesa Hiltula, återvinningschef på Eskilstuna Strängnäs Energi och miljö.

– Det är alltid kul med bekräftelse och när branschen uppmärksammar vad vi gör är det extra kul, menar Vesa Hiltula, återvinningschef på Eskilstuna Strängnäs Energi och miljö.

Foto: Niklas Holm / Mikael Gustavson

Eskilstuna kommun2019-11-18 16:44

Galan arrangeras av tidskriften Recycling, en svensk tidskrift som startades 1994 inom återvinning och avfallshantering. Återvinningsgalan hålls på Berns i Stockholm och pris delas ut inom åtta kategorier, där ESEM är nominerad i en av dem.

– Det är jätteroligt att se, det är nästan som om de hade skrivit kategorin just för oss, säger Vesa Hiltula, återvinningschef på ESEM, och skrattar.

ESEM är nominerade i kategorin Specialpris och nomineringen lyder:

"Eskilstuna Strängnäs Energi och miljö har det senaste året haft närmare 500 studiebesök, varav en fjärdedel varit från 27 andra länder. De har fått se en helhetssatsning mot cirkulär ekonomi."

– Vi har väldigt många grupper på besök hos oss. Vi är ett litet återvinningsbolag och vi måste göra något väldigt bra eftersom så många vill komma hit, menar Vesa Hiltula.

Har ESEM tidigare varit nominerade i Återvinningsgalan?

–Ja, förra året som Årets avfallsbehandlare, men då vann Volvo och Göteborgs kommun. 2015 vann vi som årets Förebyggare, Retuna. 2011 vann vi som årets Återvinningskommun. Så vi är populära på Återvinningsgalan, kan man säga.

Hur känns det att Eskilstuna kommun ofta benämns i samband med miljö?

– Det är alltid kul med bekräftelse och när branschen uppmärksammar vad vi gör är det extra kul.

Du har varit på textilkonferensen Textilsmart kommun i Stockholm under måndagen, vad hände där?

– Vi har pratat om vad vi ska göra med textilen i framtiden, våra rosa textilpåsar är ett gott exempel, säger Vesa Hiltula.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!