Företag i Vilsta utsatt för rånförsök

Ett företag ute i Vilsta industriområde fick tidigt på fredagsmorgonen påhälsning av en ensam gärningsman, som med någon form av tillhygge försökte tvinga till sig kontanter.

Ett företag ute i Vilsta industriområde utsattes för ett rånförsök tidigt på fredagsmorgonen.

Ett företag ute i Vilsta industriområde utsattes för ett rånförsök tidigt på fredagsmorgonen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Eskilstuna kommun2019-11-22 10:10

Polisen fick samtalet om rånförsöket klockan 06.49. När man åkte till platsen hade gärningsmannen försvunnit från platsen. Ingen person ska ha skadats vid händelsen.

– Det verkar vara minst en person och han verkar också ha hotat minst en person och uttryckt att han ville ha kontanter, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region öst.

Personalen ska enligt uppgift ha gjort motstånd och lyckats avbryta rånet, därför försvann gärningsmannen från platsen tomhänt.

En förundersökning om försök till rån har inletts och polisen har varit på platsen under fredagsmorgonen.

– Vi har spanat i omgivningarna och fortsätter naturligtvis att spana under dagen. Vi har ett signalement på en misstänkt och kommer som vanligt jobba med inre span och titta i våra register för att se om vi kan hitta någon som gjort något liknande tidigare, säger Agnevik.

Polisen är angelägen om att tala med personer som kan ha sett eller hört något i Vilsta industriområde tidigt på fredagsmorgonen. Tips kan lämnas på polisens telefon 114 14 eller via polisens tipsförmulär på hemsidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!