Gasellföretag för andra året i rad

Restaurang- och kafékedjan Mocca Deli är för andra året i rad med på Dagens Industris prestigefyllda lista över gasellföretag.

Tony Mansour, delägare i Mocca Deli, gläds över att företaget återfinns på listan över gasellföretag för andra året i rad.

Tony Mansour, delägare i Mocca Deli, gläds över att företaget återfinns på listan över gasellföretag för andra året i rad.

Foto: Veronica Karlsson

Eskilstuna kommun2019-10-29 18:28

När Sörmlands 30 mest snabbväxande företag prisade vid gasellgalan i Linköping nyligen återfanns Mocca Deli som det enda bolaget inom hotell- och restaurangbranschen.

– Vi verkar i en oerhört tuff bransch och att vi blev gasellföretag förra året var stort. Att vara med på listan för andra året i rad - det är inte många som klarar av. Det är vi väldigt glada för och det är ett kvitto på att vårt koncept är framgångsrikt, säger Tony Mansour, delägare i Mocca Deli tillsammans med sina bröder Alen och Salar.

Under 2018 omsatte bolaget 12,2 miljoner kronor och under åren 2015-2018 har omsättningen ökat med 103 procent. Utöver restaurangen i Eskilstuna finns Mocca Deli i Örebro och Norrköping som franchiseföretag. På sikt är målet att etablera Mocca Deli på 20-25 orter i landet.

– Vi är på gång i Umeå, Västerås, Gävle, Uppsala, Karlstad och Linköping. Men vilken stad som står först i tur går inte att säga nu. Restaurangen i Västerås kommer vi att driva själva och den i Umeå kommer vi att stå som hälftenägare till. Resten handlar om franchise.

Etableringarna i både Örebro och Norrköping har varit mycket framgångsrika enligt Tony Mansour.

– Mocca Deli blev nyligen utsett till Årets företag i Norrköping och har en omsättning på närmare 30 miljoner kronor. I Eskilstuna går det också fortsatt bra. Som det ser ut nu kommer vi att öka omsättningen med åtta procent 2019, trots hård konkurrens från andra krogar, och trots att det börjar märkas att konjunkturen försvagas.

Karta: Nybrogatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!