Hoppade ut genom restaurangfönstret: "Sjukt"

En restaurang i centrala Eskilstuna utsattes för en attack under måndagen. En person förstörde saker omkring sig innan den hoppade ut genom fönstret (!). "Det var helt sjukt", säger restaurangägaren.

En person hoppade ut genom en restaurangs fönster under måndagen.

En person hoppade ut genom en restaurangs fönster under måndagen.

Foto: Martin Tolén

Eskilstuna kommun2019-11-11 17:59

Vid 13.30-tiden under måndagen fick polisen in ett larm om en person som gått till attack inne på en restaurang i centrala Eskilstuna.

Personen ska ha uppträtt aggressivt, förstört saker inne i restaurangen, krossat en ruta ut och stulit två stycken mobiltelefoner. 

– Personen har kommit in och slagit sönder saker inne i restaurangen och även stulit mobiltelefoner. Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse och stöld samt gjort en brottsplatsundersökning på platsen, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisregion öst.

Och när tidningen besöker restaurangen berättar ägaren om den smått osannolika attacken han blev utsatt för som slutade med att en kvinna hoppade ut genom restaurangens fönster (!) ut mot gågatan.

– Det är en kvinna som tidigare testjobbat här, men vi nekade henne att få fortsätta att jobba här. Så hon kom in här, kastade en vattenkanna i marken och var allmänt aggressiv för att hon inte hade fått jobbet. Därefter försökte hon få ut pengar ur kassan, men det gick inte och då stal hon två mobiltelefoner i stället. Men när jag sprang till dörren för att hålla henne kvar inomhus för att polisen skulle hinna hit tog hon sats genom restaurangen och hoppade genom fönsterrutan ut på gågatan. Det var helt sjukt faktiskt. Där utanför stod till en bil som väntade på utsidan och sedan lämnade de platsen, säger restaurangägaren som vill förbli anonym. 

Kände du dig hotad?

– Jag hann inte bli rädd, det gick så snabbt. Allt var över på två minuter. Man blir bara arg egentligen.

Men inte nog med skadegörelsen och stölden av telefonerna så har attacken ställt till ytterligare besvär för restaurangen.

– Vi har precis öppnat och nu fungerar det inte att ringa till oss då jag varit tvungen att spärra telefonerna som stals, så det låter som att det är stängt när man ringer till oss. Det är trist, men vi får göra det bästa av situationen. 

Ingen person ska ha kommit till någon fysisk skada under attacken däremot måste restaurangen nu åtgärda de skador den misstänkta personen ställde till med. 

– Det är tråkiga kostnader som vi måste ta, men det är inget jag kan göra åt. Jag kan mest skratta åt hela situationen att man nekar en person ett jobb och så slutar det så här. Det är bara tragiskt, säger restaurangägaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!