Lennarts vägkritik: "Bilar kan gå sönder"

Där Drottninggatan möter Hamngatan gapar stora gropar mellan gatstenarna. "Bilar kan gå sönder", säger Lennart Jansson, boende.

"Det tar bara fem minuter med lastbil att fylla igen hålen, så jag förstår inte varför det inte görs", säger Lennart Jansson, som bor på Drottninggatan.

"Det tar bara fem minuter med lastbil att fylla igen hålen, så jag förstår inte varför det inte görs", säger Lennart Jansson, som bor på Drottninggatan.

Foto: Robin Folkö

Eskilstuna kommun2019-10-09 18:47

Det nya högskolekomplexet började byggas för två år sedan. Under byggets gång har grävmaskiner och tung trafik satt sina spår i gatstenen, där nu flera decimeterdjupa gropar skapar hinder för biltrafiken. 

Lennart och Kristina Jansson bor på Drottninggatan och tvingas köra över hålen varje dag. Enligt Kristina är situationen nu värre än någonsin.

– Vi är jättepositivt inställda till bygget av den nya högskolebyggnaden, och förstår att det påverkar trafiken. Men under tiden har vägen blivit totalt sönderkörd, säger hon.

Hennes make Lennart Jansson säger att han är orolig för bilen ska gå sönder.

– Det är skandal att Drottninggatan får se ut så här. Vår bil skakar när vi kör över.

Bilarna måste sick-sacka mellan gropar för att komma fram på den smala vägbanan. Särskilt problematiskt blir det om två bilar tvingas mötas, då ett av fordonen oundvikligen tvingas ner i hålen.

Lennart Jansson säger att han felanmält saken till kommunen vid flera tillfällen, men utan att någonting har hänt.

–  Det tar bara fem minuter med lastbil att fylla igen hålen, så jag förstår inte varför det inte görs, säger han.

Johan Wernström är arbetsledare på gatukontoret i Eskilstuna. Han säger att det var ett tag sedan kommunen var där och fyllde igen hålen.  

– Byggställningarna som står vid bygget måste bort innan vi kan återställa gatan ordentligt. Det var tänkt att det skulle ha gjorts redan förra hösten, men det har blivit fördröjt.

Nu säger han till tidningen att man ska åka dit och fylla igen groparna med asfalt på torsdagen.

Lennart är rädd att bilarna ska gå sönder när de kör ner i potthålen.
Lennart är rädd att bilarna ska gå sönder när de kör ner i potthålen.
Karta: Här har stora hål bildats i vägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!