Maria Chergui (V) rasar mot nya förslaget

Vänsterpartiets gruppledare i Eskilstuna kommun, Maria Chergui, rasar mot det nya förslaget till revidering av riktlinjer för försörjningsstöd. ”Helt bedrövligt” säger hon.

"Jag får känslan av att de i den styrande majoriteten vill byta ut befolkningen i Eskilstuna. Och då vill man inte ha dom som inga pengar har", säger Maria Chergui (V).

"Jag får känslan av att de i den styrande majoriteten vill byta ut befolkningen i Eskilstuna. Och då vill man inte ha dom som inga pengar har", säger Maria Chergui (V).

Foto: Anders Nilsson

Eskilstuna kommun2019-11-05 18:36

Maria Chergui (V) tror att vi kommer att se fler människor på gatan om det nya förslaget går igenom. Hon skräder inte orden när hon kommenterar förslaget till en ny revidering av riktlinjerna för försörjningsstöd.

– För det första är det en kraftig politisering av ekonomiskt bistånd som den styrande majoriteten gör när man inte delger i första hand politikerna i nämnden. De ska ju få informationen innan det når någon annan, säger hon.

– Det här är ju snarare ett kuppförsök. Och det är bara för att de vill profilera sig i frågan om hårdare tag mot de som har ekonomiskt bistånd i Eskilstuna, vilket jag tycker är helt bedrövligt.

Maria Chergui menar att det här förslaget kommer att skapa mer stress för en redan utsatt del av befolkningen. 

– Det leder hela tiden till att man ska bli påmind om att man lever på nåder. Man har ekonomiskt bistånd men en dag vet man att det kan försvinna om man inte gör det här eller det här, säger hon.

Maria Chergui säger att det som behövs i Eskilstuna är bostadsfrämjande arbete. Hon efterlyser en bostadssamordnare som samverkar med de olika förvaltningarna. 

Hon säger att det finns bostäder i Eskilstuna, för de som har råd, och nämner bomässan som lockade sina besökare med biljetter till Mello.

– Jag får känslan av att de i den styrande majoriteten vill byta ut befolkningen i Eskilstuna. Och då vill man inte ha dom som inga pengar har, säger Maria Chergui.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!