Misstänkte "Cykelmannen" kvar i häktet

Den 22-åring som gått under namnet "Cykelmannen" blir kvar i häktet. Det står klart efter ett nytt beslut.

Den 22-årige man som gått under namnet "Cykelmannen" och häktades för två veckor sedan blir kvar i häktet. (Bilden är tagen i samband med häktningsförhandlingen för två veckor sedan)

Den 22-årige man som gått under namnet "Cykelmannen" och häktades för två veckor sedan blir kvar i häktet. (Bilden är tagen i samband med häktningsförhandlingen för två veckor sedan)

Foto: Veronica Karlsson

Eskilstuna kommun2019-10-04 16:00

För två veckor sedan häktades den 22-årige man som misstänks ha begått ett stort antal brott som misshandel och ofredanden, mot främst kvinnor i Eskilstuna.

På fredagen var det dags att ompröva häktningsbeslutet.

På förmiddagen skickade kammaråklagare Miona Green vid åklagarkammaren i Eskilstuna in en framställan om förlängd åtalstid i fallet. Via sin advokat meddelade 22-åringen senare under dagen att han gick med på detta, och stannar kvar i häktet utan ny förhandling.

– Polisen har inte hunnit slutföra förundersökningen, därför begärde jag förlängning i ytterligare två veckor, till den 18 oktober, förklarar Miona Green.

Hur går det med utredningen?

–  Polisen jobbar på. Misstankarna mot mannen kvarstår och det har inte kommit in några nya anmälningar, säger Miona Green.

22-åringen kom att kallas "Cykelmannen" i polishuset eftersom han ofta färdades på cykel i samband med attackerna. Det är framförallt kvinnor eller flickor han ska ha attackerat med slag, spott eller hot, men några män har också drabbats.

–  Det handlar om 19 målsägare, varav 17 är kvinnor, säger Miona Green.

Innan hon la fram sina argument för häktning för två veckor sedan utbrast 22-åringen spontant "jag lovar att jag inte ska fortsätta". 22-åringen sa också att han skulle ha blivit provocerad av målsägarna i de fall han medgett brott.

Av uppgifter från tingsrätten framgår också att det har fattats beslut om att 22-åringen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Karta: Eskilstuna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!