Nu öppnar Subway restaurang i Tuna park

Till helgen slår Subway upp dörrarna till sin nya restaurang i Pressbyråns gamla lokaler i Tuna park.

Restaurangen i Tuna park är inredd enligt Subwaykedjans senaste koncept, Fresh forward. Det är den första Subwayrestaurangen i Sörmland som får det nya konceptet.

Restaurangen i Tuna park är inredd enligt Subwaykedjans senaste koncept, Fresh forward. Det är den första Subwayrestaurangen i Sörmland som får det nya konceptet.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna kommun2019-10-02 10:38

Franchisetagaren Leon Alis hade planer på att öppna redan förra veckan men en spricka i röret till kompressorn i frysen grusade de planerna.

– Nu hoppas jag på att kunna öppna på fredag i stället, säger han.

En av anledningarna till att Leon Alis öppnar en Subwayrestaurang i Eskilstuna är för att han bor i stan och vill ha nära till jobbet. Enligt hans mening är Eskilstuna en alldeles för stor stad för att bara ha en Subway. Och restaurangen i Tuna park är inte hans enda i kedjan.

– Jag har en restaurang i Katrineholm och en i Strängnäs också, säger han och skrattar samtidigt som han rensar bort skräp som ligger utspritt på golvet inne i restaurangen.

Hur stor blir den nya restaurangen?

– Lokalen är på cirka 90 kvadratmeter och ungefär hälften blir serveringsyta. Det kommer att finns plats för närmare 30 gäster här inne. Jag ska höra mig för med Tuna park om vi får ha bord och stolar precis utanför också. Det finns plats för det och jag tror att det har funnits tidigare.
Interiören på Subwayrestaurangen i Tuna park skiljer sig helt från Leon Alis andra restauranger.

– Det här är det senaste konceptet, det heter Fresh forward. Det här är den första restaurangen som öppnar i Sörmland med det nya konceptet så det känns extra kul för mig. Det finns några Subway i Stockholm också som har uppdaterat sina restauranger. Nu har vi digitala skärmar för menyerna, helt ny inredning, nya färger och en ny design av allt i restaurangen. Det enda som är likt mina andra Subway är brödugnen, säger Leon Alis och skrattar.

Restaurangen kommer att ha cirka tolv personer anställda. De flesta på heltid och några blir timanställda för att fylla upp under kvällar och helger då det behövs fler som jobbar i smörgåsrestaurangen.

Hur kommer det sig att du öppnar i Tuna park och inte någon annanstans i Eskilstuna?

– Det behövdes en Subway till i Eskilstuna och Tuna park kändes som det självklara valet. Jag har förstått att det har varit efterfrågat av många. Jag fick en förfrågan från Subway att ta över projektet här och då kunde jag inte tacka nej. Bemötandet från Tuna park har varit helt fantastiskt och de har hjälpt till med allt som har behövts på ett mycket trevligt sätt. Dessutom har personal från flera av butikerna i köpcentret varit här och välkomnat oss och önskat oss lycka till. Det känns verkligen som att alla vill ha oss här och det gör mig mycket glad och tacksam.

Det nya konceptet innehåller bland annat en ny logga, digitala skärmar, nya färger och helt ny interiör.
Det nya konceptet innehåller bland annat en ny logga, digitala skärmar, nya färger och helt ny interiör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!