Ny butik slår upp dörrarna på Köpmangatan

Weeco heter butiken som ska sälja eko-varor som skor, pennor, ballonger och deodoranter till Eskilstunaborna.

Eskilstuna kommun 30 november 2019 06:23

Tobias Sehlstedt och Erik Axelsson heter killarna bakom företaget Midland active. Tillsammans med Moon Carlbring, som driver Nordic eco footprint, öppnar de nu butiken Weeco på Köpmangatan.

– Vi kan stå för det vi säljer här, vi tänker oerhört mycket på miljön. Vår kollega Moon Carlbring har otroligt bra koll på produkterna och söker hela tiden efter nya varor, säger Erik Axelsson.

Hur kom ni fram till namnet Weeco?

– Det var rätt enkelt, namnet stämmer med vad vi vill kunna erbjuda kunderna, ekologiska, fairtrade-märkta, giftfria och plastfria produkter, menar Tobias Sehlstedt.

Huvudsysslan är dock distribution av varor till återförsäljare i hela Skandinavien. Utöver eko-produkterna säljer de även svensktillverkat kosttillskott.

– Det är viktigt att kunna stå för vad vi säljer. Då är det en självklarhet att våra kosttillskott tillverkas här i Sverige så att produkterna är godkända för bruk. De är dock inte ekologiska, säger Erik Axelsson.

De har tidigare jobbat från ett lager i Sundbyholm.

Varför öppnar ni butik?

– Vi ville ha ett kontor i stan. När vi såg den här lokalen började vi tänka på att ha kontor, showroom och ett litet lager på samma plats. Vi klickade direkt med ägaren och så bestämde vi oss för den här lokalen på 103 kvadratmeter, förklarar Erik Axelsson och avslutar:

– Många av våra produkter finns inte alls att köpa i Eskilstuna. Vi säljer naturliga och giftfria produkter, som till exempel pennor, vattenfärger och ansiktsfärger till barn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa