Nytt centralt gymnasium öppnar i Eskilstuna

Höstterminen 2020 öppnar Jensen education ett nytt gymnasium i Eskilstuna. De erbjuder fyra högskoleförberedande program.

– Det här blir vår första skola som vi startar i Eskilstuna, säger Anna Wiger Jensen, operativ chef och verksamhetschef på Jensen gymnasium. På bilden syns även ekonomilärare Joakim Håkansson.

– Det här blir vår första skola som vi startar i Eskilstuna, säger Anna Wiger Jensen, operativ chef och verksamhetschef på Jensen gymnasium. På bilden syns även ekonomilärare Joakim Håkansson.

Foto: Pressbild Kristofer Hedlund

Eskilstuna kommun2019-11-21 20:22

Jensen education grundades 1996 av Håkan Jensen. Utbildningskoncept lyder Träning för verkligheten och bildning som mål.

– Det här blir vår första skola som vi startar i Eskilstuna, säger Anna Wiger Jensen, operativ chef och affärsområdeschef på Jensen gymnasium.

Varför startar ni ett gymnasium i Eskilstuna?

– VI ser Eskilstuna som en intressant stad som ligger bra till i Sverige. Vi finns på flera platser runt om i landet med Västerås som närmaste skolstad.

Hur många klasser planerar ni för och för hur många elever?

– Långsiktigt planerar vi för 350 elever. Första året siktar vi på en klass i varje program, det vill säga fyra klasser med cirka 30 elever i varje.

Jensen gymnasium räknar på en lärare på cirka 17 elever.

– Första året räknar vi med att anställa sju eller åtta lärare. Sedan anställer vi fler varefter vi får nya årskullar.

Utöver lärarna ska skolan även ha en rektor samt en elevhälsa med skolsköterska och kurator.

Var kommer den nya skolan att ligga?

– Vi söker aktivt lokaler i Eskilstuna. Vi har bestämt att skolan ska ligga centralt, nära Centralstationen, så att det blir promenadavstånd. Vi räknar med att vissa elever tänker pendla till Eskilstuna från mindre orter runt omkring, så fungerar det i bland annat Västerås.

Hur stora lokaler är ni ute efter?

– Vi behöver cirka 600 kvadratmeter första året och sedan ha möjligheten att växa kommande år när elevantalet växer. Fullt ut räknar vi med cirka 2 000 kvadratmeter. Vi för just nu diskussioner med två fastighetsägare som har intressanta lokaler.

I Eskilstuna ska det bli ekonomi-, naturvetenskaps-, samhällsvetenskaps- samt teknikprogram. De planerar även för en egen restaurang på skolan.

– Vi ser inga positiva sidor med att ha matkort och att eleverna ska äta ute på olika restauranger. Vi vill att eleverna ska ha så bra hälsa som möjligt och då är en egen restaurang det bästa.

Jensen education är en av få familjeägda skolor i Sverige.

– Det vi tror på kan vi genomdriva, just för att vi är ett familjeägt utbildningsföretag. Vi står för ordning och reda med studier i fokus. Vi är starkt högskoleförberedande och lägger stor vikt på utbildning.

Under torsdagskvällen höll Jensen gymnasium ett informationsmöte i Eskilstuna för intresserade elever.

Jensen education utbildar cirka 9 000 studerande inom fem olika verksamhetsområden, förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!