Pappa slog dottern - på väg till skolan

Den 13-åriga flickan hamnade i bråk med sin pappa i bilen på väg till skolan. Då slog han henne två gånger i ansiktet.

Pappan tog plötsligt tag i dotterns nacke och slog till henne i ansiktet två gånger. Flickan på bilden har ingenting med domen att göra.

Pappan tog plötsligt tag i dotterns nacke och slog till henne i ansiktet två gånger. Flickan på bilden har ingenting med domen att göra.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Eskilstuna kommun2019-11-22 14:22

Det var en morgon i januari som pappan, som är i 50-årsåldern, skulle skjutsa sin dotter till skolan. De började "tjafsa" under färden, och ska båda ha skrikit "fula ord" till varandra. 

I förhör har flickan berättat att pappan plötsligt tog tag i hennes nacke, slog till henne i ansiktet två gånger, och sedan slängde tillbaka henne på sätet. 

Flickan ska sedan ha suttit tyst under resten av färden, chockad, medan pappan fortsatte att skrika på henne. 

Väl framme vid skolan berättade flickan för sina lärare vad som hänt. Hon ska ha blivit röd runt ögat och ögonbrynet efter slagen, och rodnaden ska ha hållit i sig i två eller tre dagar.

Pappan har försvarat sig med att dottern inte velat gå till skolan och att hon provocerat honom med fula ord i bilen. Händelsen ska ha föregåtts av "år av frustration".

Advokat Anders Möller har varit särskild företrädare för dottern i målet.

– Det här är generellt en väldigt känslig typ av mål med många komplicerade överväganden, säger han.

Eskilstuna tingsrätt dömer nu pappan till knappt 30.000 kronor i sammanlagda dagsböter. Han måste också betala 5.000 kronor i skadestånd till dottern.

Åklagaren ville att pappan skulle dömas för misshandel av normalgraden, men tingsrätten kallar händelsen för en "impulshandling som får tillskrivas bristande behärskning" och väljer att istället rubricera brottet som ringa.

Orsaken till händelsen tycks vara en konflikt mellan fader och dotter "som pågått under flera år", skriver tingsrätten i domen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!