Polisen har inga misstänkta efter rånvågen

Hittills har fyra anmälningar inkommit efter de personrån och överfall som skedde i centrala Eskilstuna förra veckan. Trots det har polisen inte lyckats identifiera några gärningspersoner.

Polisen har ännu inte lyckats identifiera några misstänkta gärningspersoner efter händelserna.

Polisen har ännu inte lyckats identifiera några misstänkta gärningspersoner efter händelserna.

Foto: Arkiv

Eskilstuna kommun2019-11-26 14:37

Förra veckan rapporterade vi om ett antal personrån och överfall mot unga som skedde i centrala Eskilstuna. De fyra incidenter som tillhör samma utredning utspelade sig vid entrén till Gallerian på Fristadstorget på onsdagen.

– Som det ser ut idag tror vi att det är samma gängkonstellation som har utfört alla dessa brott, säger Elisabet Larsson, förundersökningsledare på Polisen.

Polisen håller på att utreda ärendena men än så länge finns inga misstänkta gärningspersoner.

I dagsläget rubriceras två av ärendena som rån, ett som försök till rån och ett som misshandel. Han som blev utsatt för rånförsöket ska ha varit i sällskap med en av de som blev utsatt för ett fullbordat rån.

– Man har försökt att tillgripa gods som målsägaren haft på sig men han har lyckats freda sig så dom har inte kommit åt godset, säger Elisabet Larsson.

Misshandelsfallet är även det kopplat till det andra fullbordade rånet.

Enligt Elisabet Larsson är det problematiskt att avgöra om det faktiskt är rån som har skett då brottsrubriceringen innebär att man tillgriper något genom hot eller våld. Hon säger att brottsrubriceringar kan komma att ändras under utredningens gång. 

I dagsläget fokuserar polisen på händelseförloppet och att identifiera misstänkta.

– Vår förhoppning är att vi ska kunna identifiera gärningsmän utifrån de uppgifter vi får fram i utredningsarbetet, säger Elisabet Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!