Resebyrå stänger butiker –Eskilstuna först ut

Redan om en vecka stänger Resia sitt kontor i Eskilstuna. Reseföretaget stänger 13 butiker och Eskilstuna är först ut.

Redan om en vecka slår Resia igen sin butik i Eskilstuna.

Redan om en vecka slår Resia igen sin butik i Eskilstuna.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna kommun2019-11-08 12:32

Resia travel group upplever att privatkundernas beteenden förändras i en allt snabbare takt. Företaget intensifierar nu sitt förändringsarbete. Resia satsar på färre men större enheter genom att de minsta butikerna stängs.

– Vi anpassar oss till konsumenternas förändrade beteende. I allt högre grad kontaktar de oss digitalt eller via telefon och deras besök i våra butiker minskar, säger Lisa Karlsson Bruzelius, ansvarig för semesterresor på Resia travel group, och fortsätter:

– Vi vill framöver förstärka tillgängligheten och öka kundernas valmöjligheter kring personlig service på ett kostnadseffektivt sätt.

Butiken i Eskilstuna är först ut och stänger den 15 november. Därefter väntar tolv stängningar till fram till sista mars nästa år. Tidningen besökte butiken i Eskilstuna för att få en kommentar. Den var under fredagen stängd på grund av sjukdom och utbildning enligt en lapp på dörren.

– Vi kommer att göra omfattande satsningar för att utveckla kundupplevelsen och bli mer tillgängliga än någonsin för fler konsumenter, trots att vi inte kommer vara fysiskt närvarande med butiker på lika många orter, menar Lisa Karlsson Bruzelius.

Varför stänger ni så snabbt i Eskilstuna?

– En av Resias minsta butiker ligger i Eskilstuna. Senaste veckorna har den hållit stängt av och till på grund av frånvaro. Vi fortsätter vår förflyttning mot en mer digital position och väljer därför att satsa på färre men större enheter och stänger våra minsta butiker.

Hur många anställda berörs?

– I semesterbutiken i Eskilstuna berörs två personer, säger Lisa Karlsson Bruzelius och tillägger:

– Vi kommer att gå ut med information till alla våra kunder i Eskilstuna under nästa vecka. Detta för att alla kunder ska kunna komma in till butiken innan den stänger för att få eventuell hjälp. Vi kommer att ha personal på plats under veckan.

Resia satsar på att stärka sina digitala positioner och stänger de 13 minsta butikerna i organisationen. Efter stängningarna kommer Resia att ha 19 enheter kvar.

Övriga tolv butiker som stänger ligger i Västerås, Gävle, Piteå, Umeå, Uppsala, Norrköping, Örebro, Skövde, Lidköping, Lerum, Halmstad och Malmö. De två första butikerna i listan stänger den 31 december och övriga tio enheter den 31 mars.

Verksamheten på de av Resias kontor som arbetar med företagskunder lokalt berörs inte av förändringen.

Den 15 november stänger Resiabutiken på Drottninggatan i Eskilstuna. Anledningen är minskade besök. Butiken i Eskilstuna är en av 13 Resiabutiker som stänger innan sista mars 2020.
Den 15 november stänger Resiabutiken på Drottninggatan i Eskilstuna. Anledningen är minskade besök. Butiken i Eskilstuna är en av 13 Resiabutiker som stänger innan sista mars 2020.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!