Restauranger visar upp sig under matveckan

Under en vecka i oktober kommer nio restauranger i Eskilstuna erbjuda en tvårättersmeny för 200 kronor.

Helena von Porat, ordförande Hotell- och restaurangföreningen och Johan Rundgren, Eskilstuna Bowlingcenter.

Helena von Porat, ordförande Hotell- och restaurangföreningen och Johan Rundgren, Eskilstuna Bowlingcenter.

Foto: Joachim Sorbe

Eskilstuna kommun2019-10-21 08:22

– Det är dels för att Eskilstunabor och tillresande ska kunna prova på det restaurangutbud som vi faktiskt har och för att restaurangerna ska få visa det som de är stolta över, säger Helena von Porat, ordförande i Hotell- och restaurangföreningen. 

Restaurangerna får själva komponera sina menyer.  Utbudet är enligt Helena von Porat väldigt varierat. 

– Det kan vara en brunch för 200 kronor eller en förrätt/varmrätt eller varmrätt/dessert. Restaurangerna har fria tyglar.

Varför har ni valt priset 200 kronor?

– Vi tänker att det är en rimlig peng som fungerar för de flesta. Vi vill få ut så många som möjligt att besöka våra restauranger. Det kanske inte är sånt som man normalt sett unnar sig. Matveckan kommer att starta den 18 oktober och avslutas den 24 oktober precis innan lönen kommer. Det är för att när lönen kommer går Eskilstunaborna ändå ut och unnar sig lite mer. 

Det är Johan Rundgren på Eskilstuna Bowlingcenter som har tagit initiativ till matveckan. Idén fick han från en kompis som har en bowlinghall i Skövde och en restaurang i Falköping. 

– Både i Skövde och Falköping har de använts sig av den här idén några år och det har varit väldig framgångsrikt. Folk har uppskattat att få gå ut och äta på en restaurang till bra priser och kanske uppleva en ny restaurang som man inte varit på tidigare. Det kan vara restauranger som vanligtvis har ganska höga priser.

– Vår målsättning är att göra det här till ett framgångsrikt koncept i Eskilstuna med ett höst- och ett vårerbjudande. 

Johan Rundgren hoppas att matveckan kan inspirera andra restauranger att också vilja vara med på evenemanget och kanske även vilja gå med i Hotell- och restaurangföreningen. 

– Då kan vi berätta lite om våra värderingar och om vad som krävs för att få vara med. Det som är specifikt för vår förening är att det krävs att du är med i en arbetsgivarorganisation som följer de regler som gäller på arbetsmarknaden. 

Matveckan arrangerades för första gången i Eskilstuna i februari i år.

– 11 restauranger var med i februari. Det mottogs varmt av både krögarna och de som besökte restaurangerna. Vi har många fina restauranger som vi är stolta över, säger Helena von Porat. 

Restauranger som deltar:

Biff o Grill.

Gränden.

Eskilstuna Bowlingcenter.

Västra Porten.

Vilsta Sporthotell.

Hotell Plaza.

Comfort Hotel.

Bishop Arms.

Trädgår´n.

Karta: Eskilstuna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!