Riksväg 56 avstängd för bärgning

En lastbil körde under söndagen av vägen och hamnade i diket med tillhörande släp på riksväg 56, två kilometer norr om Alberga utanför Eskilstuna. Under kvällen stängdes vägen av inför bärgningen.

Larmet om olyckan kom klockan 08.05 på söndagsmorgonen.

Larmet om olyckan kom klockan 08.05 på söndagsmorgonen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Eskilstuna kommun2019-12-01 09:07

Larmet om olyckan kom klockan 08.05 på söndagsmorgonen och räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. 

Enligt räddningstjänsten ska föraren av lastbilen inte vara skadad, men både dragbil och släp har hamnat i diket på vänster sida i norrgående riktning och måste bärgas.

– Det ska vara någon form av cementbil. Vi är på plats tillsammans med ambulans och väntar på bärgare. Det är måttlig trafikpåverkan grund av räddningspådraget, men ingen större då hela ekipaget ligger i diket, säger Anders Ellow, inre befäl vid räddningstjänsten.

Släpen ska enligt räddningstjänsten ha rullat runt och hamnat på taket, och dragbilen ligger på sidan.

– Trafikverket skulle eventuellt få ut en extra saltbil med tanke på att det är halt på platsen, säger han.

Kring klockan halv tio på förmiddagen rapporterade Trafikverket att bärgare var på plats och att södergående körfält är blockerat, men att trafiken kan passera i norrgående körfält.

Efter omlastning stängdes vägen av och trafiken leddes under söndagskvällen om på väg 230 i båda riktningarna. Den preliminära tiden för när vägen skulle vara fullt framkomlig igen uppgavs till klockan 23.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!