Skulle sälja sin mobil – blev rånad

En man blev under söndagen rånad på sin mobiltelefon i Nyfors. Nu söker polisen tre gärningsmän.

"Spekulanten kom till platsen själv och när han står och tittar på telefonen springer han ifrån platsen med telefonen i handen", säger Anders Wigholm på Eskilstunapolisen.

"Spekulanten kom till platsen själv och när han står och tittar på telefonen springer han ifrån platsen med telefonen i handen", säger Anders Wigholm på Eskilstunapolisen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Eskilstuna kommun2019-11-25 14:40

Mannen, som är i 40-årsåldern, hade lagt ut en annons på Blocket om att han ville sälja en mobiltelefon. Han stämde träff med en person som var intresserad av att köpa telefonen. De träffades på Källgatan i Nyfors strax före klockan 17.30 på söndagseftermiddagen.

– Spekulanten kom till platsen själv och när han står och tittar på telefonen springer han ifrån platsen med telefonen i handen, säger Anders Wigholm på Eskilstunapolisen.

Ägaren till telefonen satte fart efter och fick tag på den misstänkte. De hamnade på marken varpå två andra personer kom till rånarens undsättning och tumult uppstod på platsen. De misstänkta lyckades därefter lämna platsen med mobiltelefonen.

– Brottsoffret har uppgett att han blockerade sparkar och slag från personerna som hoppade på honom. Han uppger själv att han tror att han träffade någon av de misstänkta när han slogs i självförsvar, säger Anders Wigholm.

Den utsatte mannen hade skador på armar och ben men behövde inte uppsöka sjukhus. 

Även om det den senaste veckan har sköljt en rånvåg över Eskilstuna tror inte Anders Wigholm att det här rör sig om samma personer.

– De andra rånen förra veckan var ju mer riktat mot ungdomar och Fristadstorget, säger han.

Tillvägagångssättet skiljer sig också från rånen i centrala Eskilstuna under förra veckan.

– Där har de ju jobbat i gäng. Här är det en ensam gärningsman som försöker nypa telefonen och dra, säger Anders Wigholm.

Händelsen rubriceras som rån och misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!