Stopp i tågtrafiken efter krock med älg

Tåget från Stockholm med avgång 14.49 till Eskilstuna blev stilastående i flera timmar efter att ha kolliderat med en älg.

Tågförseningar efter krock med älg.

Tågförseningar efter krock med älg.

Foto: SN

Eskilstuna kommun2019-11-01 17:07

Tågtrafiken mellan Stockholm–Eskilstuna står still efter en viltolycka som inträffade strax innan klockan 16 på fredagseftermiddagen.

Passagerare på tåget, som har hört av sig till tidningen, berättar att lokföraren strax innan kollisionen tutat upprepade gånger innan krocken var ett faktum.

– Vi åkte med 14:49 från Stockholm och skulle vara framme 15:55. Vi stannade kl 15:53, så vi måste vara precis utanför stan då vi fortfarande har skog runt oss, säger en passagerare.

Krocken påverkar tågtrafiken mellan Stockholm och Eskilstuna och det är fler tåg som väntar innan trafiken kan rulla på som normalt igen.

– Vi har inte fått någon mer information mer än de jobbar för fullt på det. Älgen ska ha krossat en del av framrutan med de ropade ut att det är luftslang som gör att vi inte kan ta oss vidare. Vi har heller ingen spänning som gör att vi är strömlösa, säger en resenär.

Trafikverket kunde under en längre tid inte lämna någon prognos för när trafiken kan återgå till det normala.

Tåg som trafikerar samma sträcka och som låg bakom det olycksdrabbade tåget fick släppa av sina passagerare i Strängnäs för vidare transport med buss.

Även tåg 956, från Arboga, som skulle ha gått från vidare från Eskilstuna mot Stockholm 16.00 har kolliderat med vilt på spåret. Det har fått ny preliminär avgångstid från Eskilstuna 17.15.

Strax innan 20.00 var trafiken på sträckan Stockholm–Eskilstuna åter i normal drift.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!