TV: L'Oréal växer – fler jobb på nya lagret

Det nya DHL-lagret i Kjula Logistikpark rymmer 10 000 kvadratmeter. Hälften av ytan omfattas av L'Oréals produkter och övrig yta väntar på nya prospekt.
Det nya DHL-lagret i Kjula Logistikpark rymmer 10 000 kvadratmeter. Hälften av ytan omfattas av L'Oréals produkter och övrig yta väntar på nya prospekt.

I juli öppnade L'Oréals nya lager i Kjula logistikpark. DHL ansvarar för lagret och beräknar att ha 40 anställda i november.

Eskilstuna kommun 1 oktober 2019 06:45

En enormt stor byggnad dyker upp bakom granarna ute vid Eskilstuna logistikcenter. Över entrén lyser DHL:s skylt och innanför dörrarna möts besökarna av en kopia av Eiffeltornet på tre meter.

– Vi önskade oss Eiffeltornet och L'Oréal tyckte idén var toppen så nu står det här, säger Marko Boberg, platschef på DHL, och skrattar.

Byggnaden är 30 000 kvadratmeter stor och DHL hyr en tredjedel av ytan från ägarna Logicenters.

– Vi hyr 10 000 kvadratmeter lagerutrymme i dag, plus kontor och entresol, en balkong över lagret. Ambitionen är att hyra mer framöver, säger Johan Orest, områdeschef på DHL supply chain.

Hälften av ytorna, 5 000 kvadratmeter, inhyser i dag kosmetikaföretaget L'Oréal. I lagret finns det nu 3 000 olika artiklar som ska bli 6 500 framöver. Nu arbetar 20 personer på lagret och i november ska antalet vara dubblat.

– Vi har kampanjer som ska göras och produkter som ska skyltas om, alla jobbar inte på lagergolvet. Vi har personal som märker om produkterna så att texten står på rätt språk för det land det ska säljas i, säger Marko Boberg

Hur kommer det sig att L'Oréals nordiska lager hamnade här?

– Valet av Eskilstuna är strategiskt, en plats som vi vill vara på långsiktigt. Det är även en bra arbetsmarknad här, det finns folk att tillgå och lojala anställda, menar Johan Orest och fortsätter:

– Det ligger även nära stora vägar för transporter. Vi har valt läget av samma skäl som så många andra företag omkring oss.

– Och med tio mils omnejd når vi en tredjedel av Sveriges befolkning, läget är ypperligt. Förutom det så ligger Kjula mitt i Norden, fyller Marko Boberg i.

L'Oréal har flyttat delar av sina lager från kringliggande länder.

– Vi ska växa i den här verksamheten. Det är stora processer att flytta ett lager, L'Oréal har lyft ut ett sortiment från ett lager i Danmark och även i Finland, säger Johan Orest och fortsätter:

– Det här är ett nordiskt distributionscenter för två av L'Oréal stora produktområden.

För en månad sedan startade arbetet med den finska marknaden. Andra veckan i oktober kommer resten av Norden vara igång.

– Hit kommer det lastbilar med varor pallvis. Sen får vi ordrar från L'Oréal och plockar ihop olika varor och skickar vidare till grossister och frisörsalonger, säger Johan Orest och tillägger:

– Jag har en förhoppning om att vi ska växa till 60 anställda när vi använder hela de 10 000 kvadratmeterna vi hyr i dag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa