Vitvaruhandlaren Tretti sneglar på Eskilstuna

Det finns potential för minst ett hundratal Tretti-butiker i Sverige och Eskilstuna är en intressant ort för Trettis expandering.

– Vi tittar på flera av de stora och medelstora orterna i Sverige nu, säger Hampus Nording, vd på Tretti retail, till höger på bilden. Till vänster står Esben Aabenhus, vd på Whiteaway group.

– Vi tittar på flera av de stora och medelstora orterna i Sverige nu, säger Hampus Nording, vd på Tretti retail, till höger på bilden. Till vänster står Esben Aabenhus, vd på Whiteaway group.

Foto: Niklas Holm / Pressbild

Eskilstuna kommun2019-10-29 11:21

Tretti har tagit klivet från att vara en renodlad e-handelsplats för vitvaror till att nu öppna fysiska butiker i Sverige. I januari öppnar de fyra butiker på en gång, i Stockholm, Helsingborg, Halmstad och Umeå. Ytterligare fyra är planerade under första halvåret 2020.

– Vi tittar på flera av de stora och medelstora orterna i Sverige nu, säger Hampus Nording, vd på Tretti retail.

Tretti ägs sedan 2016 av danska Whiteaway group, där man idag kompletterar näthandeln med butikskedjan Skousen. I Sverige väljer man att använda varumärket Tretti när man även här öppnar en butikskedja.

–Vi vill fortsätta växa och då är kombinationen näthandel och fysiska butiker oslagbar, säger Esben Aabenhus, vd på Whiteaway group.

Enligt de finns det på sikt potential för minst ett hundratal butiker i Sverige. Från början blir det några få butiker för att säkerställa att konceptet fungerar. Planen är att de ska förvandla lokala vitvaruaktörer till Tretti-butiker.

– Jag kan inte säga att vi kommer att öppna i Eskilstuna men om vi hittar rätt läge med rätt person så är det absolut en intressant ort för oss, menar Hampus Nording.

Whiteaway group har nu tecknat avtal med tyska köksleverantören Nobilia.

– När vi nu öppnar fysiska butiker har vi lagt mycket kraft på att hitta samarbetspartners med lång erfarenhet av vitvaror och kök. Det krävs idag gedigna kunskaper för att lotsa en kund hela vägen till en färdig kökslösning av högsta kvalitet till rätt pris, säger Esben Aabenhus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!