Yrkesbutik slår sig in på svetsmarknaden

Tomas Classon är vd IP Industripartner som nu satsar på försäljning av svetsutrustning.
Tomas Classon är vd IP Industripartner som nu satsar på försäljning av svetsutrustning.

Yrkesbutiken IP Industripartner satsar på att bli stor på svets och skärning.

Eskilstuna kommun 17 oktober 2019 21:34

Det är en glad direktör som den 1 oktober tar emot Affärsliv på IP Industripartner på Gustafsvägen 13B. 

– Det gick fantastiskt bra i september. Jag kollade böckerna nu i morse, säger vd Tomas Classon och skrattar. 

Han tror att företaget i år ska komma upp i en omsättning på 38,5 miljoner kronor jämfört med 36 miljoner kronor förra året. 

– Vi har legat på plussidan i alla år. Vi fokuserar väldigt mycket på service för att få upp försäljningen. 

På Gustafsvägen 13B finns butik, lager, slang- och gummiverkstad samt kontor. På andra sidan gatan ligger ytterligare ett lager som enbart används för delar till den viktiga kunden Volvo CE. På Industripartners område har även AGA en gasstation, vilket är viktigt inte minst med tanke på att Industripartner nu ska satsa mer på svets och skärning. 

Industripartner säljer dagligvaror till industrin. Bland produkterna finns maskiner, verktyg och andra förnödenheter som till exempel yrkeskläder, tvättmedel och hushållspapper. Produktkatalogen innehåller 70 000 artiklar. I butikens eget lager finns det inte mindre än 18 000 olika artiklar. 

– Vi är väldigt breda, vi har väldigt mycket på lager. Kunderna slipper vänta till nästa dag på att få grejerna. Vi kan inte alltid vara billigast, men vi kan vara bäst på service, säger Tomas Classon. 

I dag arbetar 17 personer på Industripartner med att serva kunderna. Bland kunderna finns förutom Volvo CE även bland andra Alfa Laval, Landstinget Sörmland, Eskilstuna kommun och THISAB. 

Industripartner är delägare i BIG-gruppen som är Nordens största fristående bygg- och industrikedja. 

– BIG-gruppen förhandlar leverantörsavtal som vi privata inte klarar av lokalt. 

IP Industripartner AB grundades 1989 av Tomas Classon och tre andra personer. Sedan 2017 är Stockholmsföretaget Lundqvist Maskin & Verktyg AB huvudägare i Industripartner. Tomas Classon äger fortfarande en tredjedel av Industripartner och är kvar som vd. 

– Lundqvists är duktiga på svets och skärande medan vi är duktiga på gummiduk och slang. Vi kompletterar varandra väldigt bra. Om vi jobbar tillsammans blir vi starkare, säger han. 

– Det är först nu vi har kunnat börja skörda frukterna av samarbetet. 

En frukt av samarbetet är Industripartners satsning på svets och skärning. 

– Svets är en väldigt stor varugrupp i industrin. Här i Eskilstuna har vi företag som lever på att bara svetsa. Nu börjar vi sälja mer svetsar, tillsatsmaterial och utbildningar, säger Tomas Classon. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa