Exakt hur många pizzor som bakats under nyårsdagen kan pizzeriaägaren Nashwan Faransi inte svara på, men försäljningen har vid 16.30 gett dubbla intäkter jämfört med en vanlig fredagskassa. Åtta samspelta medarbetare jobbar i köket för att hinna med alla beställningar.
– Det är alltid högt tryck på nyårsdagen, så har det varit sedan jag öppnade. Men i år är det lite annorlunda, det är samma försäljning men mer avhämtning och hemkörning, berättar Nashwan Faransi, som öppnade pizzerian i lokalerna på Careliigatan 1999.
Vad beställer folk mest?
– Det är lite olika, men mycket veganska pizzor faktiskt!
Nashwan berättar att året bitvis har varit motigt för företaget – när pandemin nådde Sverige i mars sågs en tydlig nedgång i försäljningen. Men sedan i somras rullar det på igen, och Nashwan Faransi är inte oroad över pizzerians framtid. Trots att 22 år har gått sedan starten trivs han fortfarande med jobbet.
– Det bästa med mitt jobb är att jag får träffa så mycket folk, det är väldigt roligt.
Några av de som förgyller arbetet på pizzerian är kunderna Oskar-Viking Tjärnberg, Simon Scott och Christoffer Ahlenius.
– Flott och salt är viktigt på bakfyllan, konstaterar Oskar-Viking Tjärnberg.
– Hade nyårspizzan inte funnits hade jag gråtit, säger Simon Scott, som fyndigt påstår sig ha drömt om pizza för att sedan vakna på en annan typ av pizza.