Här möts halloweenfirare av fågelskrämmor

Parken Zoo öppnar upp parken för Halloweenfirande för fjärde året i rad. Årets tema är fågelskrämma och pumpa.

Årets aktörer på Parkens Zoo.

Årets aktörer på Parkens Zoo.

Foto: Jessica Hansson

Eskilstuna2019-10-26 21:15

Parken Zoo har arbetat aktivt med att få ett sammanhängande tema genom hela parken som ska vara så läskigt som möjligt för den yngre generationen. Parken är dekorerad med många fågelskrämmor, pumpor och höbollar. 

– Det här är en högtid som växer för oss och det känns som om det blir populärare för varje år, berättar parken VD Sofia Larsson. 

Parken Zoo har under sina fyra år som de arrangerat halloweenfirande haft flera olika teman. Förra året vad det cirkustema men i år har kreatörerna valt att ha temat fågelskrämma eftersom det kan byggas från återvunnet material. 

– Vi har valt årets tema på grund av miljön, när det gäller fågelskrämmor så kan man bygga dom hur man vill egentligen och vi kunde använda materialet som vi redan hade i parken, säger Monika Holmqvist som är en av halloweenkreatörerna i parken.

Inne i parken finns också flera fågelskrämmor och pumpor som allmänheten skickat in som en del av en tävling.  Under parkens sex extra öppettider under halloween har alla besökare möjlighet att rösta på vilken fågelskrämma de tycket är finast och vinnaren får ett säsongskort till parken.

– Det här är en park för alla men framförallt för de små och det är jätteroligt att så många har skickat in egna fågelskrämmor till oss, säger Katrine Rundlöf som också är en av årets halloweenkreatörer. 

Tidningen träffar flera återkommande gäster som alla är positivt inställda till årets tema. Sixten Persson och hans familj har varit på halloweenfirandet alla fyra år och tycker att årets tema är bättre än de tidigare.

– Det är jätteroligt att vara här och vi tycker det är väldigt spännande, säger Sixtens två döttrar Sally Jansson och Lilly Ullen. 

Årets spökvandring finns också till besökarnas förfogande, en vandringsled där besökarna kan bli skrämda av både spindlar, gravstenar och efter 18 tiden, levande fågelskrämmor. 

– Vi har arbetat ett par veckor med olika dansnummer och sminkningar, det är så himla roligt och lite kul att få skrämmas också med tanke på att vi normalt spelar andra karaktärer som är lite mer snälla under parkens vanliga öppettider, berättar Lovisa Andersson som arbetar som arbetsledare för aktörerna. 

Tidningen träffade också årets stammis Fille Jansson som besökte parken för 114:de gången i år och som själv hade klätt ut sig.

– Det här är superroligt, det är extra kul att de har olika tema varje år, säger Fille Jansson. 

Kreatörerna Monika Homlqvist och Katrine Rundlöf.
Kreatörerna Monika Homlqvist och Katrine Rundlöf.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!