Fastigheten som ligger på Gap Sundins väg nära Västerleden, där kontorsmöbelföretaget Kinnarps huserade fram till i fjol, är såld till Egeryds fastigheter. Mälarvillan och Egeryds förvaltning har redan flyttat in och ytterligare en hyresgäst är på väg.
Den mer spektakulära delen av byggnaden – den före detta visningslokalen; en sexkantig kupol som delvis är i två plan och stora glaspartier – är tänkt att byggas om till en cirka 500 kvadratmeter stor restaurang.
Förutsatt att bygglovet beviljas avser Adam Dagdelen, vd och grundare av Kebabfabriken i Örebro, att hyra restaurangdelen och addera kebab till den växande listan över drive-in och snabbmatsrestauranger i Eskilstuna.
– Det är en riktigt häftig lokal men eftersom den ser ut som den gör har den också sina utmaningar. Vi räknar med att det tar fyra månader att ordningställa lokalerna. Får vi bygglov i mars borde vi kunna öppna i augusti, säger Adam Dagdelen.
Han räknar med att under våren börja rekrytera cirka 20 personer, varav hälften erbjuds heltidstjänster.
Håller tidsplanen blir Eskilstuna den första länken i det som ska bli en ny snabbmatskedja. Ursprungsrestaurangen öppnade i Örebro för drygt två år sen och bolagets vision är att öppna två restauranger per år inom fem år, för att enligt Adam Dagdelen därefter "öka takten".
Varför har du valt Eskilstuna?
– De nya restaurangerna ska ligga inom en viss radie från Örebro, och Eskilstuna är absolut en av de städer vi vill finnas i. Vi jobbar parallellt på flera andra lägen i bland annat Karlstad och Linköping, men Eskilstuna blir först ut, där har vi kommit längst.
Hur står sig kebab i konkurrensen med exempelvis hamburgare?
– Vi har försökt lyfta kebaben till en ny nivå och står oss bra. Det ska inte ta mer än ett par minuter att beställa, betala och få sin mat och vi är unika med att servera kebabrätter på det här viset. I Örebro har vi även lyckats locka många veganer och vegetarianer, säger Adam Dagdelen.
Vem är den typiske kebabkunden?
– Enligt våra mätningar har vi flest kunder i ålderspannet 18-45 år. Det som ökar mest är dock barnfamiljerna, på kvällar och helger.
KF Kebabfabriken ska inte förväxlas med Eskilstuna Kebabfabrik som finns i logistikparken i Kjula, och som producerar och förser ett flertal restauranger och kebabställen i Mellansverige med kebabstockar.