Nya ekuriren.se - snabbare, enklare och snyggare

Den 4 maj byter ekuriren.se och strengnastidning.se utseende – och användaren står i fokus. "Nyhetssajten och appar blir snabbare och mer lättnavigerade, dessutom blir inloggningen enklare", säger Jens Werner, onlinechef på Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.

Eskilstuna 27 april 2020 00:47

NTM-koncernen, som Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning är en del av, har arbetat intensivt med att ta fram nya sajter och appar. I arbetet har man förbättrat de funktioner som allra flest läsare hör av sig till tidningen om.

– Vi har lyssnat på läsarnas önskemål. Det ska inte vara krångligt eller ta lång tid att ta del av bra, snabb och nyttig lokaljournalistik. Nu blir det verkligen skillnad, säger Jens Werner. 

Att göra plattformarna snabbare har stått i fokus under utvecklingsarbetet. Det ska även bli smidigare och säkrare att logga in, vilket gör att du inte loggas ut. E-tidningen, alltså papperstidningen i digital form, får en egen app med förbättrad läsbarhet. En annan nyhet är möjligheten att följa ämnen som just du är intresserad av.

– Alla är intresserade av olika nyheter. Därför har vi skapat möjligheten att följa precis vad du är intresserad av i funktionen "Mitt nyhetsflöde".

Förutom att sajterna blir snabbare för läsaren kommer också redaktionen få nya system som gör det lättare att publicera nyheter snabbt – dygnet runt. Något som är extra viktigt under coronakrisen.

– Vi är helt avgörande för samhället i en kris. Behovet av tillförlitlig information kan rädda liv. Vi rapporterar dygnet runt om myndigheternas rekommendationer, vi uppdaterar läsarna om läget och ställer myndigheterna till svars om så krävs. Vi behövs, mer än någonsin, säger chefredaktör Eva Burman.

Allt fler läsare väljer att ta del av nyheterna digitalt, därför har också utvecklingsarbetet varit viktigt för Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.

– Vi har levererat lokala nyheter i ca 130 år och det har vi som ambition att fortsätta göra i minst 130 år till. Givetvis kommer kanalerna och publiceringsmetoderna förändras över tid. Vi levererar nyheter på de mest – efter kunderna – eftertraktade plattformarna, säger Jenny Hoflund-Bergvall, vd för Sörmlands Media där Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning ingår.

Arbetet med att utveckla de nya nyhetssajterna och apparna fortsätter nu för att hitta nya funktioner som gör läsarupplevelsen ännu bättre.

– Vi kommer ständigt att utveckla oss och vara lyhörda mot våra läsare. Åsikter om de nya sajterna och apparna tas tacksamt emot, säger Jens Werner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa