Parken zoo satsar på lokal mat i sina restauranger

Parken zoo gör i år en stor satsning i sina två huvudrestauranger. Där görs nu mat från närodlade grönsaker, kött och bröd från lokala leverantörer.

Parken zoos maskotar Wilma och Morris på besök hos Granerfeldts trädgård i Ostra där de plockade tomater. Sofia Larsson, vd för Parken zoo, infälld i bild.

Parken zoos maskotar Wilma och Morris på besök hos Granerfeldts trädgård i Ostra där de plockade tomater. Sofia Larsson, vd för Parken zoo, infälld i bild.

Foto: Niklas Holm / Marie Andersson Formatum design.

Eskilstuna2021-05-19 14:00

Parken zoo vill knyta ett närmare samarbete med lokala leverantörer av mat och tar nu grönsaker, kött och bröd från lokala företag.

– Nytt för i år är samarbetet med lokala leverantörer till våra två huvudrestauranger, säger Sofia Larsson, vd för Parken zoo, och fortsätter:

– Leverantörerna är Konditori Janeling, Granerfeldts trädgård, Rekarnekött och Mälarchark.

I höstas fick hon kontakt med Benny Skyttman, som bland annat driver restaurang Valvet, och tillsammans har de kommit fram till årets matnyhet i Parken zoo.

– Det känns jätteroligt att få göra detta samarbeta i år. Benny Skyttman fick i höstas en förfrågan om han kunde hjälpa mig att se över matupplevelsen, allt från värdskap till matkvalité och service. Från menyerna som tillsammans har satt har vi sedan sett vilka lokala leverantörer vi skulle kunna vända oss till.

undefined
Parken zoo:s maskotar Wilma och Morris plockar tomater på Granerfeldts trädgård.

Hon berättar att korven är från Mälarchark, hamburgarna från Rekarnekött, tomater och gurka från Granerfeldts trädgård och korv- och hamburgerbröd från Konditori Janeling.

– Att få arbeta med fantastiska råvaror som dessutom är lokala känns fantastiskt! Benny Skyttman är otroligt kunnig på att skapa härliga och hållbara matupplevelser.

Sofia Larsson förklarar att det här är första gången sedan hon blev vd för tre år sedan som Parken zoo gör en så stor satsning med lokala leverantörer.

– Jag kan nog säga från oss alla att det här ett roligt samarbete som vi har startat.

Parken zoos maskotar Wilma och Morris har varit ute hos leverantörerna och bland annat plockat tomater i Granerfeldts trädgård i Ostra.

– Och så var de med och bakade korv- och hamburgerbröd hos Konditori Janeling. De hade kanske lite svårt att baka så de var nog mest med och kontrollerade så att det såg bra ut, säger Sofia Larsson och avslutar:

– Det är viktigt att vi samarbetar i Eskilstuna och Sörmland, speciellt i dessa tider.

undefined
Morgan Lindberg, till vänster, ägare Konditori Janeling och Håkan Larsson, konditor och lagkapten på konditoriet.

På Konditori Janeling är man lika positiva över samarbetet.

– Själv har jag varit på olika grejer och oftast är det maten som inte håller klassen. Nu finns det möjligheter för det. Det är ju kul om maten smakar lika bra som det man betalar för, säger Morgan Lindberg som driver Janeling tillsammans med Viktor Persson.

Han förklarar att de bara har fått positiva reaktioner om samarbetet.

– Kul att våra bröd motsvarar de andra kvalitéerna på råvarorna. Det känns som win-win-win, för oss, Parken zoo och gästerna.

undefined
WIlma och Morris på besök hos Konditori Janeling. Håkan Larsson och Josefin Falk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!