Polisen vädjar till allmänheten efter skjutningen

En person hittades skjuten i Fröslunda i Eskilstuna på torsdagseftermiddagen. En stor polisinsats inleddes och stora områden spärrades av. Nu efterlyser polisen vittnesuppgifter och tips.

En person hittades skjuten i Fröslunda i Eskilstuna på torsdagen. Polisen vädjar om hjälp att lösa fallet.

En person hittades skjuten i Fröslunda i Eskilstuna på torsdagen. Polisen vädjar om hjälp att lösa fallet.

Foto: Peter Larsson

Eskilstuna2021-10-14 16:42

Det var vid 14.52 på torsdagen som polisen larmades till Fröslunda där en skottlossning precis befarades ha ägt rum. Så visade sig vara fallet, och en skottskadad person hittades och fördes till sjukhus.

Polisen har vidtagit stora utredningsåtgärder, men vill nu även involvera allmänheten. Man vädjar om att personer som har gjort iakttagelser eller har tips hör av sig.

Händelsen inträffade enligt polisen ungefär klockan 14.50 på torsdagen på Mossvägen/Hästskobacken i Fröslunda i Eskilstuna. Alla iakttagelser från området kring den tidpunkten är av intresse för polisen. Det kan exempelvis handla om personer som rört sig i området eller fordon som har synts till.

I första hand vill polisen att den som har gjort iakttagelser eller vill tipsa ringer på telefonnummer 114 14. I andra hand hänvisar man till polisens tipsformulär på webben.

Den som ringer 114 14 ska begära att bli kopplad till "regionledningscentral Öst", så hamnar uppgifterna hos rätt personer snabbast möjligt.

Den här artikeln är olåst och kan läsas av alla, oavsett om man är prenumerant eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!