Problem med Tuna parks presentkort

Senaste veckorna har flera stora köpcenter runt om i landet stoppat försäljningen av Cashcoms presentkort. Nu även Tuna park.

"Vi fick indikationer efter sommaren från flera butiker om att de om inte hade fått betalt från Cashcom", säger Veronica Gustafsson, centrumchef på Tuna park i Eskilstuna. Cashcom står bakom de gemensamma presentkorten i Tuna park.

"Vi fick indikationer efter sommaren från flera butiker om att de om inte hade fått betalt från Cashcom", säger Veronica Gustafsson, centrumchef på Tuna park i Eskilstuna. Cashcom står bakom de gemensamma presentkorten i Tuna park.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna2019-10-01 12:35

Stora problem med presentkortsföretaget Cashcom, som bland annat står bakom presentkorten i köpcentret Tuna park, tornar upp sig. Köpcentrum runt om i landet har under senaste halvåret upplevt problem med uteblivna betalningar.

Nu har fastighetsägaren till shoppingcentret Erikslund i Västerås, Ingka centres, fått nog och stoppat all försäljning av presentkort, precis som flera andra köpcenter i Sverige. Och nu stoppar även Tuna park försäljningen av korten.

– Vi fick indikationer efter sommaren från flera butiker om att de om inte hade fått betalt från Cashcom, säger Veronica Gustafsson, centrumchef på Tuna park i Eskilstuna och fortsätter:

– Men alla kan vara lugna. Tills vidare kan kunden fortsätta att använda sitt presentkort precis som vanligt. Den eventuella ekonomiska smällen kommer Tuna park att stå för. Så varken kunden eller butikerna kommer att drabbas av detta och självklart följer vi utvecklingen noga.

Tar alla butikerna fortfarande emot presentkorten ni säljer?

– Alla butiker i köpcentret är från början inte med i Tuna parks gemensamma presentkort. Jag rekommenderar kunderna att gå in på vår hemsida och se vilka butiker presentkorten gäller i.

Har du någon aning om hur mycket pengar som butikerna får ligga ute med?

– Vi håller på och kartlägger hur mycket pengar det handlar om. Men jag vet att vissa butiker i vårt köpcenter har fått betalt från Cashcom.

Har Cashcom hört av sig till er om när butikerna kan få sina pengar?

– Vi har fört en dialog med Cashcom och med våra butiker. Vi har garanterat hyresgästerna här att fastighetsbolaget bakom Tuna park står för alla eventuella förluster i samband med detta.

Säljer ni presentkort fortfarande?

– Nej det gör vi inte. Vi har tre försäljningsställen för detta men de är alla stängda tills vidare. Nu får kunderna köpa presentkort i respektive butik innan vi har hittat en lösning på problemen.

Köpmannaföreningen i Ystad och Bromma blocks i Stockholm tar inte längre emot presentkorten. I köpcentret Nova i Lund har ägarna till köpcentret själva valt att ersätta butikerna för de uteblivna betalningarna från Cashcom, enligt Sydsvenska dagbladet.

Fastighetsbolaget Eurokommercial, som använder Cashcoms presentkort i fem av sina köpcentrum, har gett upp hoppet om pengar från företaget. De har nu begärt presentkortsföretaget i konkurs. Cashcom är kallat till konkursförhandling i början av oktober.

Vi har sökt Cashcom för en kommentar, dock utan framgång.

Veronica Gustafsson, centrumchef på Tuna park i Eskilstuna.
Veronica Gustafsson, centrumchef på Tuna park i Eskilstuna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!