Delta i vår gratisutbildning och bli vassare digitalt

Vill du bli bättre på att navigera i den digitala världen och samtidigt öka din digitala säkerhet? Nu erbjuder tidningen i samarbete med Sparbanken Rekarne och Säker@digitalt, som är ett samverkansprojekt för Sörmlands seniorer, en kostnadsfri utbildning.

Eskilstuna 18 september 2022 04:45

Utbildningen sker vid fyra tillfällen, tre i Eskilstuna och ett i Strängnäs, och är uppdelad i två delar. En timme tillägnas tidningens sajter och appar och den andra timmen, som Sparbanken Rekarne regisserar, handlar om säkerhet online. 

Sam Bingmark som har skrivit boken "Vår digitala värld" kommer att gå igenom grunderna vad gäller tidningens appar och sajter. Bland annat hur man laddar ner apparna, navigerar sig fram och enklast läser tidningen på surfplattan. Dessutom kommer han ge lite andra tips på hur man kan bli mer digital.

– Det finns ett digitalt utanförskap, speciellt bland äldre och det är många organisationer som jobbar med det här nu, säger Sam Bingmark.

undefined
Sam Bingmark, som har skrivit boken "Vår digitala värld", kommer att visa deltagarna i vår kostnadsfria utbildning hur man enklast navigerar på våra appar och sajter.

Bakgrunden till boken och att 21-årige Sam Bingmark i dag föreläser är att han lärde sin mormor hur hon skulle använda sin surfplatta. Han skrev ner en manual och spann vidare därifrån.

– Det är kul att kunna bidra med det jag kan. Det är uppskattat och det är det som gör att jag fortsätter, säger Sam Bingmark.

Jenny Hoflund är vd på Sörmlands Media, hon är glad över att tidningen gör satsningen tillsammans med Sparbanken Rekarne.

– Vi har båda många äldre kunder och i takt med digitaliseringen och alla de tjänster vi båda erbjuder digitalt känns det relevant att bjuda till och bjuda in de mer digitalt ovana kunderna för att beskriva den för många ”nya” digitala världen och dess fördelar, säger Jenny Hoflund.

undefined
Jenny Hoflund, vd Sörmlands Media.

Hon ser utbildningen som gynnsam för såväl de digitalt ovana prenumeranterna som för tidningen i stort.

– Vi vill att kursen ska hjälpa våra kunder att ta del av hela vårt produktutbud och därmed få ut ännu mer nytta av sin prenumeration. I förlängningen hoppas jag att det här stärker våra varumärken och ökar lojaliteten, säger Jenny Hoflund.

I skrivande stund har över 100 personer anmält sig till utbildningen och det finns ett antal platser kvar. Om satsningen slår väl ut kan det komma att bli fler tillfällen framöver.

Anmälan görs senast den 19 september till amanda.forsell@sormlandsmedia.se.

Utbildningarna är den 28 september (10.00–12.00, ABF Eskilstuna och 14.00–16.00 Seniorcenter, Strängnäs) och 29 september (två tillfällen på Seniorcenter i Eskilstuna, 10.00–12.00 och 13.00–15.00).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa