Snabbväxande hamburgerkedja tar sikte på Eskilstuna

Hamburgerkedjan Bores riktar blickarna mot Eskilstuna. "Eskilstuna är absolut en stad vi kollar på", säger Carl-Henrik Forssbeck, en av bröderna bakom Bores.

Böderna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck, grundarna till hamburgerkedjan Bores som vill etablera sig i Eskilstuna under 2021.

Böderna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck, grundarna till hamburgerkedjan Bores som vill etablera sig i Eskilstuna under 2021.

Foto: Jonas Hubbe, Bores

Eskilstuna2020-09-09 12:49

Eskilstuna är i blickfånget för bröderna Carl-Henrik och Carl-Gustaf Forssbeck, grundarna till The true bröderna brothers AB och hamburgerkedjan Bores.

– Vårt primära område är från Stockholm, Jönköping, Gävle till Karlstad, en linje mellan städerna. Hela Mälardalens region är vår primära expansionsplan där Eskilstuna självklart ingår, säger Carl-Henrik Forssbeck.

undefined
"Hela Mälardalens region är vår primära expansionsplan där Eskilstuna självklart ingår", säger Carl-Henrik Forssbeck.

I Eskilstuna finns det redan ett flertal hamburgerställen, är ni inte rädda för konkurrens?

– Generellt är det bra med konkurrens, det håller oss på tårna att bli bättre, säger Carl-Henrik Forssbeck.

Inför 2021 har de planer för att starta upp sex till åtta restauranger varav en i Eskilstuna.

– Vi söker egentligen först i höst. Jag brukar prata med näringslivsutvecklaren i kommunen. Sen kollar jag med de 20 största fastighetsägarna och ser vad de har att erbjuda, förklarar Carl-Henrik Forssbeck och fortsätter:

 – Vi tittar lite annorlunda, inte precis mitt i centrum, vi kollar i växande områden. Vi analyserar hur många som bor där, medelinkomst, kriminalitet och allt möjligt. Finns det fyra burgarkedjor i centrum kanske vi öppnar fem till tio minuter därifrån. Vi har väldigt mycket take-away, 60-80 procent, så det är bra med parkeringsmöjligheter i närheten.

undefined
Böderna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck, grundarna till The true bröderna brothers AB och hamburgerkedjan Bores.

I dag har de restauranger från 28 kvadratmeter i Stockholm till 240 kvadratmeter i Norrköping.

– Från 150 till 250 kvadratmeter är det vi söker efter, vi vill få plats med vårt nya koncept vardagsrum. De större restaurangerna har alkoholtillstånd, säger Carl-Henrik Forssbeck.

Trots coronapandemin har bröderna Forssbeck vågat satsa friskt.

– Våra restauranger har slagit rekord under coronapandemin. Vårt största problem har varit finansieringen. Det har varit irriterande då de stora bankerna och kreditinstituten har sagt nej till restaurangbranschen, säger Carl-Henrik Forssbeck irriterat och fortsätter:

– Då har jag ringt upp den högsta chefen på dessa ställen och lyckats få igenom lån efter diskussioner. Vi skulle gärna öppna fler restauranger nu men det finansiella är problemet.

undefined
Bores i Vallentuna i Stockholm.

En del restauranger drivs via franchise medan de själva driver några enheter nära Stockholm.

– Det beror på läge och förutsättningar. Generellt kör vi själva nära där vi bor, Stockholm, och generellt längre bort franchise. Hur det blir i Eskilstuna vet jag inte riktigt just nu, avslutar Carl-Gustaf Forssbeck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!