Två vikarier anställs på förlossningen

Två vikarierande undersköterskor anställs till Mälarsjukhusets förlossningsavdelning. Hur det kommer att bli i framtiden är fortfarande oklart.

Divisionschefen för kirurgi på Region Sörmland, Bo Tideholm, menar att det här är en kortsiktig lösning.

Divisionschefen för kirurgi på Region Sörmland, Bo Tideholm, menar att det här är en kortsiktig lösning.

Foto: Arkiv

Eskilstuna2019-10-25 19:45

Sedan Eskilstuna-Kuriren talade med divisionschefen för kirurgi på Region Sörmland tidigare i oktober har beslut tagits om att två vikarierande undersköterskor ska anställas på Mälarsjukhusets förlossningsavdelning.

Bo Tideholm, divisionschef för kirurgi på Region Sörmland, säger att det här en kortsiktig lösning.

– Till att börja med kommer det att vara vikarier medans vi jobbar med den totala bemanningen för att säkerställa arbetsmiljön och patientsäkerheten, säger han.

Har situationen på förlossningsavdelningen påverkat patientsäkerheten på något sätt?

– Nej, absolut inte. Dom jobbar ju otroligt duktigt på avdelningen. Många medarbetare har ställt upp väldigt solidariskt.

Bo Tideholm menar att situationen på avdelningen uppkommit då grundbemanningen precis täcker behovet.

– Vi har skickat iväg ordinarie personal på fortbildning så att de ska bli behöriga barnmorskor. Men när man har en grundbemanning som precis täcker behovet och sen så händer någonting, då får medarbetarna rycka in och jobba övertid eller ta en extra helg, säger han.

Bo Tideholm kan inte svara på hur länge vikarierna kommer att finnas kvar eller om det kommer att rekryteras ordinarie undersköterskor under tiden.

– Det vi ska göra nu är att säkerställa att vi har en bemanning som svarar mot behoven. Om det är just de här vikarierna eller om det blir omdisponeringar genom kliniken eller resursomflyttningar på något annat sätt, det vet vi inte än, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!