Tidningen bjuder in till läsarträffar

Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidnings papperstidning kommer inte längre att kunna delas ut till alla läsare från och med mitten av maj. Nu kan du komma och träffa oss för att få hjälp med att komma igång att läsa oss digitalt.

Kom och träffa oss för att komma igång med att läsa oss digitalt! Tidningen anordnar kundträffar i Strängnäs och Eskilstuna den 2 och 3 maj.

Kom och träffa oss för att komma igång med att läsa oss digitalt! Tidningen anordnar kundträffar i Strängnäs och Eskilstuna den 2 och 3 maj.

Foto: Ulrika Sjöblom

Eskilstuna/Strängnäs2024-04-30 04:45

Totalt berörs omkring 1 600 hushåll på landsbygden i utkanten av Eskilstuna, Strängnäs och Flen, som vi tidigare berättat. Orsaken är en vikande printupplaga i kombination med allt högre distributionskostnader.

– Det är jättetråkigt att det sker, men våra kostnader överskrider våra intäkter och det innebär att vi blir tvungna att agera, sa Mattias Ternstedt, vd på Svensk Hemleverans, som distribuerar papperstidningen, i en tidigare intervju.

De som berörs av förändringen har fått mejl och även brev hem om detta. Läsarna erbjuds att i stället gå över till en digital prenumeration och nu arrangerar tidningen läsarträffar där läsarna kan få hjälp av kundtjänst med att komma igång med sina digitala konton. Den 2 maj kan ni träffa oss på Bishops arms i Strängnäs mellan klockan 15.00 och 17.00. Den 3 maj är ni välkomna till Eskilstuna-Kurirens gamla reception på Rademachergatan 16, när du vill klockan 09.00-11.00 eller 14.00-16.00.

Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidnings chefredaktör Ulrika Sjöblom och även fler redaktionella medarbetare kommer också att delta för att svara på frågor kring den journalistiska bevakningen.

– Vi vet att det är många som blivit besvikna över beskedet att inte kunna få papperstidningen i brevlådan längre. De här träffarna är ett bra tillfälle att få hjälp med att komma igång och hitta till våra digitala kanaler. E-tidningen speglar papperstidningen och man kan bläddra precis som vanligt, men på en läsplatta eller i telefon eller dator. Vi hoppas att så många som möjligt vill ge den nya tekniken en chans, säger Ulrika Sjöblom.

En annan förändring som genomförs under våren är att boende i vissa flerfamiljshus kommer att få tidningen utdelad i postbox i entrén istället för i dörren. De läsare som berörs har fått brev om detta.

Om man till exempel är rörelsehindrad och har svårt att hämta tidningen i en postbox, hur gör man då?

– Är man undantagen utdelning till postbox enligt det som kallas ”särskilt posttjänst”, då måste man antingen vara över 80 år gammal eller ha ett permanent rörelsehinder, så levereras tidningen till dörren. Vill kunden ansöka om ett sådant undantag så gör man det hos sitt lokala postkontor, säger Henrik Ekwall-Larson, projektledare affärsutveckling.

Här kan du träffa oss

2/5 Strängnäs 15.00-17.00, Hotel Bishops arms, Gyllenhjelmsgatan 20

3/5 Eskilstuna 09-11 och 14.00-16.00, Eskilstuna-Kurirens gamla reception, Rademachergatan 16

Ha gärna ditt kundnummer och personnummer till hands när du kommer till träffen, och du får gärna ta med din dator eller läsplatta, så kan vi hjälpa dig på bästa sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!