Simon Zeru, 34 år, hade bara varit i Sverige ett år när han tog över restaurangen som tidigare gått under namn som Santorini och Musse och Lottas. Han tänkte att den bästa taktiken för att få verksamheten att gå runt var att servera svensk husmanskost.
– Jag tänkte att jag måste fråga äldre personer hur man gör.
92-årige Urban Gerhardsson, tidigare mångårig moderat politiker i kommunen, blev Zerus bollplank och inofficiella provsmakare.
– Om Urban sa att det inte smakade som det skulle, då fick jag göra om, säger restaurangägaren.
Urban Gerhardsson tyckte att det var synd att restaurangen med det centrala läget hade bytt ägare alltför många gånger och ville gärna att Simons restaurang skulle bli kvar.
– Det var ju därför jag engagerade mig i politiken för många år sedan, det var så dött här i Flen, säger han.
Just nu syns hans engagemang på lokalens väggar. Sedan en tid tillbaka är de fulla av gamla fotografier från Flen, tagna från förra seklets början och framåt. Urban Gerhardsson pekar med käppen och berättar om butiker som sedan länge lagts ned och byggnader som jämnats med marken eller byggts om med tiden.
Och den nostalgiska idén verkar gå hem även hos övriga gäster. De flesta som kommer för att äta går först ett varv längs väggarna och tittar. Simon Zeru är glad över att kunna göra någonting för staden.
– Det är många äldre som äter här och jag träffar mycket folk jag känner när jag går på Ica. Nu känns Flen verkligen som mitt hem, säger han.