Dags att lyfta litteraturen i Flen

Nästa vecka arrangeras för andra gången en litteraturfestival i Flens kommun "Vi jobbar för att öppna upp en tradition", berättar Kulturchefen Inger Zetterström Karlström.

Inger Zetterström Karlström är enhetschef för kultur, Flens kommun.

Inger Zetterström Karlström är enhetschef för kultur, Flens kommun.

Foto: Privat

Flens kommun2019-11-06 09:17

Kulturenheten i Flen anordnar för andra gången en litteraturfestival. Fokus ligger på lokalhistorian och kulturenheten har bjudit in många författare för att få en stor mångfald på festivalen. 

– Vi tror att festivalen kommer dra till sig mer människor i år än vad det gjorde förra året eftersom många är intresserade av årets tema, berättar Inger Zetterström Karlström. 

Festivalen har samma struktur som förra året, där allmänheten har möjligheten att träffa olika lokala aktörer. Föreläsningar, samtal och teater finns till besökarnas förfogande runt om i kommunens orter och alla evenemang utom ett är gratis. 

Varför har ni en litteraturfestival? 

– Idén fick jag redan för några år sedan när jag arbetade som bibliotekarie. Jag märkte att det fanns så många i Flen som gjorde olika saker till exempel redaktörer, musiker och fotografer så jag tänkte att det hade varit roligt att få lyfta det. Lokalhistorian är viktig för personerna som bor i Flen, berättar Inger Zetterström Karlström. 

Under litteraturfestivalen kommer besökarna bland annat få höra journalisten Christina Jutterströms nya bok. Alf Thorsjö berättar om sitt liv i serievärden och besökarna kan också delta i en öppen bokcirkel. 

Hur känns årets program?

– Jag är stolt över årets program, det blir en bra variation för besökarna.

Litteraturfestivalen pågår mellan den 16:e- 24:e november. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!