Falska brandlarm på Prins Wilhelmgymnasiet

Räddningstjänsten har fått rycka ut på sju falska larm de senaste två veckorna på gymnasieskolan Prins Wilhelm.

Entrén på Prins Wilhelmgymnasiet.

Entrén på Prins Wilhelmgymnasiet.

Foto: Jenny Rydberg

Flens kommun2019-12-03 06:15

Falska brandlarm skakar Prins Wilhelmgymnasiet. Under det senaste halvåret har räddningstjänsten ryckt ut nio gånger, varav sju de senaste två veckorna, då någon tryckt på brandlarmsknappen.

– Det är problematiskt när någon arrangerar ett falskt brandlarm eftersom man inte vet förrän man är på plats om det är falskt eller riktigt, säger räddningschefen Kjell-Åke Källström. 

Det är inte bara falska automatlarm utan också en anlagd brand på en skoltoalett som fått räddningstjänsten att rycka ut. 

– Det har varit ganska mycket, sen har det varit lugnt och nu de senaste veckorna har det börjat igen. Det tar ju resurser från annat, men självklart åker vi alltid dit. Toalettbranden lyckades de släcka själva men rätt som det är så brinner det verkligen och då behöver vi alltid vara på plats.  

Vad får man betala för en utryckning? 

– Egentligen kostar det ingenting men när det är automatlarm i onödan vilket innebär att man medvetet tryckt på brandlarmsknapp eller till exempel haft en brödrost under en detektor, så kostar det 5 740 kronor per utryckning. 

Nu har också eleverna på skolan tröttnat på de återkommande larmen. I en öppen Facebook grupp skriver en elev på gymnasiet att brandlarmen stör undervisningen, och att de nu uppmanar personerna bakom att sluta.

Tidningen har sökt skolledningen på Prins Wilhelmgymnasiet utan framgång, men i elevens Facebookinlägg kommenterar en administratör som arbetar på skolan att de gör allt i sin makt för att hitta de skyldiga.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!