Liberalerna: Mer fysisk aktivitet i skolan

Liberalerna har lämnat in ett förslag för mer fysik aktivitet i skolan eftersom de anser att studieresultaten för ungdomar kommer öka.

Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra.

Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra.

Foto: Jens Alvin

Flens kommun2019-10-21 12:04

Kommunstyrelsen i Flen har fått in ett förslag från Liberalerna där partiet önskar mer fysisk aktivitet i skolan. Partiet anser att fysisk och psykisk aktivitet hänger ihop och att fler ungdomar idag rör sig för lite.

– Vi har lagt fram förslaget eftersom vi har tittat på statistik där vi ser att ungdomar i Sörmland inte mår bra. Vi har också gått igenom forskning och bland annat tittat på Bunkefloprojektet,  där kan vi se att fysisk aktivitet bidrar till studieresultaten, berättar Berit Hyllbrant (L).

Liberalerna i Flen vill gärna att den ökade fysiska aktiviteten ska börja i de lägre åldrarna och sträcka sig genom hela skolgången. I förslaget som kommit in till kommunstyrelsen drar partiet kopplingar till att övervikten hos barn i Sörmland är bland det högsta i landet. 

– Forskning visar att mer fysisk aktivitet kan höja studieresultatet och vi i partiet är överens om att det här kommer gynna alla som går i skolan, berättar Berit Hyllbrant (L).

Partiet vill gärna att kommunen ska sätta sig ner med Sörmlandsidrotten och komma fram till en plan för hur mer fysisk aktivitet i skolan kan blir verklighet rent praktiskt. Partiet önskar också att kommunen ska hitta en lösning så att alla elever blir involverade och menar på att det är alldeles för enkelt idag att skippa ordinarie idrottslektioner. 

Om skolorna i Flen får mer fysisk aktivitet kommer beslutas den 31 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!