Jürss Mejeri vinner ännu en medalj

Jürss Mejeri vann två bronsmedaljer på den internationella tävlingen Wold Cheese Awards. " Totalt har vi nu sju medaljer från tävlingen"

Arkivbild på ägarna Kerstin och Claes Jürss.

Arkivbild på ägarna Kerstin och Claes Jürss.

Foto: Joakim Serrander

Hälleforsnäs2019-10-21 12:36

Att vinna utmärkelser för sina ostar är något som Jürss Mejeri tycker är väldigt roligt. Mejeriet har deltagit i flera event kring sina ostar, både i Sverige och internationellt. I helgen deltog mejeriet i tävlingen Wold Cheese Awards för tredje året i rad och kammade hem bronsmedaljer på ostarna Sörmlands ädel och Granbarksost.  

– Vilken medalj man än får känns det som en vinst, berättar ägaren Kerstin Jürss. 

Totalt har Jürss Mejeri samlat på sig sju medaljer från World Cheese Awards och i år tävlade deras ostar med ca 3800 andra kandidater. Ostarna som fick utmärkelser var Sörmlands ädel som är en blåmögelost och Granbarksosten som är en slags fondeauost som äts varm. 

– Vi skickar de ostar med störst produktion och vi vill gärna se om de funkar internationellt det blir som en bekräftelse att vi gör något bra, berättar Kerstin Jürss

Vad har vinsterna för betydelse?

– För oss så betyder det att vi gör något bra.  För kunderna och återförsäljarna så har det också en betydelse att det faktiskt är något som smakar gott. Självklart så har det också betydelse för försäljningen om man nu tänker mer marknadsmässigt, berättar Kerstin Jürss. 

Finns det fler ostar som är potentiella vinnare? 

– Absolut det finns det nog, till nästa år kommer vi kanske skicka mjuka ostar istället för hårda och halvhårda till tävlingen. Vi har en ost i åtanke och det är Big Ben som är en långlagrad ost, berättar Kerstin Jürss. 

Arkivbild från Jürss Mejeri
Arkivbild från Jürss Mejeri
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!