Tabboulech maritim
För 4 personer, 30 minuter
600 g rödspÀttsfilé
400 g rÀkor med skal
1 tsk sesamolja
2 msk rapsolja
1 tsk mald spiskummin
salt och peppar
Till tabboulehn:
3 dl bulgur
5 dl vatten
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
1 msk hackad fÀrsk mynta
1 lime
1 krm svartpeppar
Att Àta till:
3 tomater
1 bit gurka
blandade blad
lime
fÀrsk mynta
dill
Gör sÄ hÀr:
1. Koka upp vatten och salt. HÀll i bulgur och sjud under lock i cirka 12 minuter. Dra kastrullen frÄn vÀrmen och lÄt dra 5 minuter till.
2. Tippa upp grynen pÄ fat, ringla över olivolja och fluffa upp. Riv vitlök, hacka persilja och mynta. Riv det yttersta gröna skalet frÄn en limefrukt och pressa i saften. Blanda och smaka av med svartpeppar.
3. SkÀr rödspÀttafiléerna i centimeterbreda strimlor och stek hastigt i sesam- och rapsolja. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Grunda med tabbouleh pÄ tallrik och fördela fisk och skalade rÀkor över. Servera med mer lime och mynta samt sallad med tomater, gurka och blandade blad.