FrÀsch spÀtta

NÄgra nystekta rödspÀttsfiléer pÄ en ljummen tabbouleh, smaksatt med fÀrsk mynta och lime Àr frÀscht och gott nÀr vÄrkÀnslorna börjar spela. Bygg gÀrna pÄ med rÀkor och det blir rena festmaten.

Fisk och rĂ€kor med ljummen tabbouleh – frĂ€scht och lĂ€ttlagat.

Fisk och rĂ€kor med ljummen tabbouleh – frĂ€scht och lĂ€ttlagat.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-21 09:35

Tabboulech maritim

För 4 personer, 30 minuter

600 g rödspÀttsfilé

400 g rÀkor med skal

1 tsk sesamolja

2 msk rapsolja

1 tsk mald spiskummin

salt och peppar

Till tabboulehn:

3 dl bulgur

5 dl vatten

1/2 tsk salt

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

3 msk hackad persilja

1 msk hackad fÀrsk mynta

1 lime

1 krm svartpeppar

Att Àta till:

3 tomater

1 bit gurka

blandade blad

lime

fÀrsk mynta

dill

Gör sÄ hÀr:

1. Koka upp vatten och salt. HÀll i bulgur och sjud under lock i cirka 12 minuter. Dra kastrullen frÄn vÀrmen och lÄt dra 5 minuter till.

2. Tippa upp grynen pÄ fat, ringla över olivolja och fluffa upp. Riv vitlök, hacka persilja och mynta. Riv det yttersta gröna skalet frÄn en limefrukt och pressa i saften. Blanda och smaka av med svartpeppar.

3. SkÀr rödspÀttafiléerna i centimeterbreda strimlor och stek hastigt i sesam- och rapsolja. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Grunda med tabbouleh pÄ tallrik och fördela fisk och skalade rÀkor över. Servera med mer lime och mynta samt sallad med tomater, gurka och blandade blad.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!