Ytterligare en padelkonkurs för Lövåsenbröderna

Bara en månad efter att Padel arena Katrineholm gick i konkurs, är ytterligare ett bolag i samma koncern bankrutt. Även här handlar det om omfattande hyresskulder och obetalda leasingavgifter.

Bröderna Anders Johnssons och Rickard Hedfors.

Bröderna Anders Johnssons och Rickard Hedfors.

Foto: Carina Ekdahl

Katrineholm2023-10-26 18:25

Borås, Katrineholm – och nu också Skara. En efter en har anläggningarna i Padel arena group försatts i konkurs. Nu återstår bara hallen i Östersund, som även den har det tufft ekonomiskt. I senaste årsredovisningen landade vinsten på endast 4 000 kronor.

Samtliga av de konkursade anläggningarna startades av Padel arena group, som företräds utåt av Rickard Hedfors och hans bror Anders Johnsson.

undefined
Bröderna Anders Johnssons och Rickard Hedfors.

Skara padel arena registrerades 2021 och bygget av den nya hallen påbörjades i februari 2022. Den 1 600 kvadratmeter stora anläggningen öppnade i november samma år. 

Ett knappt halvår efter invigningen kunde Nya Lidköpings-Tidningen avslöja att Padel arena Skara redan stod i skuld till flera lokala företag och även hade en hyresskuld till fastighetsägaren Nyfosa.

När Nya Lidköpings-Tidningen konfronterade dåvarande styrelseordförande Rickard Hedfors i april i år, dementerade han att företaget var på obestånd:

– Det stämmer att Skara har ett gäng fakturor som ligger. Det har varit en tuff start, men vi har haft en bra dialog med de som vi varit sena med betalningen till. Vi kommer inte att gå i konkurs. Inom två till tre månader räknar vi med att vara i fas, sade han då.

Men den 17 oktober i år gick bolaget i konkurs. Örebroadvokaten Maria Campner har utsetts till konkursförvaltare, en roll som hon även har för Padel arena Katrineholm.

undefined
Padel Arena Katrineholm gick i konkurs i september. Sedan dess har arenan fått ny ägare som driver verksamheten vidare.

Campner uppger att bröderna avregistrerades som styrelseledamöter i Padel arena Skara den 13 oktober, alltså fyra dagar före konkursen var ett faktum.

Har Padel arena Skara haft affärsförbindelser med Padel arena Katrineholm? 

"Det har förekommit vissa koncerninterna transaktioner, men vi har inte hunnit utreda dessa ännu," skriver Campner i ett mejl.

Konkursförvaltaren har stängt hallen i Skara för spel och försöker nu att hitta någon som kan ta över verksamheten.

Enligt uppgift från Nya Lidköpings-Tidningen består lejonparten av Padel Arena Skaras skulder av hyra till fastighetsägaren och leasingkostnader för padelbanor. Precis som i Katrineholm.

undefined
Bröderna Anders Johnsson och Rickard Hedfors ger sin förklaring till padelkonkurserna i deras koncern Padel arena group. Skärmklippet från Nya Lidköpings-Tidningen efter att Padel arena Skara gick i konkurs den 17 oktober.

Bröderna Anders Johnsson och Rickard Hedfors, i Padel arena group, väljer att svara på Kurirens frågor via e-post:

Hur vill ni kommentera konkursen för Padel arena Skara?

"Det är verkligen beklagligt för alla att en sån fin arena inte har möjlighet att leva vidare. Tillsammans med de lokala delägarna i Padel arena Skara så har man lagt ned otroligt mycket tid och engagemang på att etablera en arena som lever upp till allas förväntningar. Trots detta kvarstår faktum att intäkterna inte speglar utgifterna."

Har Padel arena Katrineholm och Padel arena Skara haft affärsförbindelser?

"Samtliga arenor är enskilda aktiebolag med olika delägare i vardera stad, där vi varit en del i att stötta både ekonomiskt, men också med kunskap. Bolagen har inte haft några förbindelser sinsemellan mer än samarbeten för event, insamlingar med mera som varit till nytta för alla arenor."

Det är den tredje konkursen i år för er koncern Padel arena group, varför?

"Den lågkonjunktur som sveper över världen och samhällen spelar en stor roll i hur och var man lägger sina pengar, både som privatperson och företag. Padel har vuxit enormt och vi har varit en liten koncern som levt utan större investeringar, som andra i Sverige valt att göra, och därmed kunnat hålla ut längre. Även de har haft det svårt och väldigt många anläggningar har fått stänga under året. 

Vi hade en vision om att etablera padelanläggningar som arbetar nära sina partners och kunder. En aktiv arena med flertalet stora event, samarbeten och ambassadörer. Vi visste att det skulle bli en överetablering och därför valde vi att arbeta på ett sätt som inkluderar partners i en större grad. När lågkonjunkturen inleddes så var det svårt att hålla det levande. Vi tycker innerligt att det är extremt tråkigt att vi inte kunnat fortlöpa med verksamheterna."

Varför lämnade ni styrelsen för Padel arena Skara fyra dagar före konkursen?

"Då moderbolaget försattes i konkurs hade vi inget aktivt ägande och valde att meddela vår avgång från styrelsen. Vi har fortfarande nära kontakt både med de lokala delägarna och konkursförvaltaren i att följa upp och göra avsluten så bra som möjligt för alla."

Menar du att moderbolaget är Padel arena Katrineholm?

"Jag har inga närmare kommentarer på detaljer förutom att moderbolaget endast varit ägare av strax över 50 procent i vardera aktiebolag, resterande ägs av de lokala delägarna i respektive arena. Så har det varit från start och vi har gjort detta tillsammans med dem som varit mer aktiva på plats."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!