Har man Netflix kollar man väl på filmerna?

Chefredaktör Eva Burman skriver om att många inte loggar in på våra sajter och appar utan nöjer sig med rubrikerna. Men vem går på restaurang och bara kollar på menyn?

Eva Burman, chefredaktör.

Eva Burman, chefredaktör.

Foto: Mikael Andersson

Krönika2023-01-28 05:58

Loggar du in när du läser våra nyheter digitalt? Svaret är för många nej. Även om vi har fler artiklar och en hel del video och livesändningar på våra sajter och i appen, läser vissa bara rubrikerna. De loggar inte in.

Det rör sig om hela 20 procent av våra heldigitala kunder. När vi frågar dem varför i vår årliga digitala läsarundersökning svarar många att de nöjer sig med rubrikerna. Visst, jag skulle möjligen förstå det om man har en papperstidning. 30 procent av våra printkunder, som också läser oss digitalt, loggar inte heller in. 

För mig vore det som att ha Netflix, men inte titta filmerna. Eller som att gå på restaurang, men bara titta på menyn. Du som kund ska självklart få det du betalar för. Lokala nyheter dygnet runt, året om.

Det kan dock finnas en förklaring, som vi som företag givetvis måste ta på allvar. Det är det faktum att våra sajter och appar upplevs som svåra att logga in på. I allafall att man tror det. Vi vet också att unga människor har noll tolerans för krångel. Går jag till mig själv vet jag vilken ångest jag får när jag måste installera en ny router. Eller byta mobil. När det blir knas, vilket det tenderar att bli, så utgår jag alltid från att det är jag som är korkad. Sen tycker jag tekniken är skit. Och ringer en vän.

Men du som kund ska kunna förvänta dig en sömlös teknik 2023. Det ska vara sömlöst i betydelsen att du aldrig fastnar. Typ, klicka på länken så löser sig hela livet-mentaliteten är här för att stanna. Och vi har gjort det enklare för dig. MEN. Du behöver skapa ett konto - även om du betalt. Det missar många. Annars vet inte appen eller sajten att det är just du som knackar på.

Så gå in och testa och berätta sen för mig hur det går! Som printkund ingår allt i din prenumeration, även det digitala. Sajten och nyhetsappen, där kan du få pushar med senaste nyheterna. Du kan kolla på våra livesändningar och liverapporteringar. Och du kan läsa e-tidningsappen, som ser ut precis som papperstidningen, men den är digital. I den kan du både förstora texten och få den uppläst. Apparna laddar du ner i mobilen eller på läsplattan. Och du, har du glömt lösenord får du enkelt ett nytt. Klicka på länken så kommer den på din mail.

För dig som redan är van digital läsare så kan du testa att läsa oss för 2 kronor i två månader på app eller sajt. Sen kostar den som en dagens lunch, i en hel månad.

Fotnot: Är du prenumerant på Strengnäs Tidning ska du ladda ner appen Strengnäs Tidning eller gå in på sajten strengnastidning.se. Då får du en bättre läsupplevelse med fler nyheter för dig på förstasidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!