Projektet "Välkommen till min hembygd" har gått fort att förverkliga.
– Vi hade diskussioner om det förra året men presenterade idén för politikerna i början av året och de nappade direkt, säger Christine Blomqvist Gyllby, ordförande i Företagarna Strängnäs-Mariefred.
Porträtten kommer sitta uppe i minst två år till Strängnäs nya station står redo, då tror Christine Blomqvist Gyllby att man kanske behöver tänka om så att det skapas en samstämmighet mellan kommunens stationer.
– Vi funderar på att ha lokala entreprenörer i det andra trapphuset som säger hej då till resenärerna, men det tittar vi förhoppningsvis på till hösten, säger hon.
Det är totalt sju porträtt på plats just nu, ytterligare ett på handbollsproffset Linnea Torstensson kommer att tas inom kort när hon återvänder från Rumänien.
Porträtten av Mikael Samuelsson, Pär Lernström, Sara Thunebro och Klasse Möllberg är klara samt trions som fanns på plats, Åsa Larsson, Gutta Andersson och Lena Linderholm.
Författaren Åsa Larsson var stolt över att bli porträtterad om än lite överraskad.
– Ja det blev jag nog lite, jag har bott här så pass kort tid ändå, tio år nu. Men jag sa ja direkt, med stolthet. Och jag blev lite mallig när jag blev tillfrågad.
Gutta Andersson tyckte att hans plats i samlingen egentligen går emot hans principer om att medverkan på tv per automatik gör en till kändis.
– Det känns konstigt och underligt, de andra har faktiskt presterat någonting i sina liv, jag har bara varit med på tv. Men lite stolt är jag också.
Han tycker att stationshuset är i stort behov av upprustning och att porträtten fungerar som ett första steg.
– Så att det blir lite mer mänskligt, nu ser det ut som en förort till Moskva. Som Christine sa här, det är inkörsporten till våran kommun, men så möts man av det här, säger Gutta Andersson.