Annars kan risken öka för att personal blir sjuka eller skadar sig i arbetet, menar Arbetsmiljöverket som förra veckan gjorde en inspektion på restaurangen Slottspaviljongen i Lottenlund, Mariefred.
Arbetsmiljöverkets föreskrift om systematiskt arbetsmiljöarbete är bindande. Enligt den ska risker i arbetet regelbundet undersökas och bedömas – bland annat för att upptäcka faror som inte varit kända.
Riskbedömningen ska dokumenteras skriftligt, och det ska anges om riskerna är allvarliga. En skriftlig handlingsplan med planerade åtgärder ska också finnas.
– Det här är sådant vi gjort muntligt tidigare och nu ska vi se till att det finns skriftligt. Vi har inte känt till att det måste vara skriftligt, det är självklart att vi ska åtgärda det, säger delägaren Christine Shamoun.
Hon kunde berätta om flera risker när inspektören var på plats, framgår av inspektionsmeddelandet.
Arbetstagarna kan bränna och skära sig, de bär tunga tallrikar och går på hala golv. De hanterar också kemiska medel vid städning – vars innehåll det saknades skriftlig information om vid inspektionstillfället, konstaterar Arbetsmiljöverket. Arbetsgivaren har heller inte undersökt minderårigas arbetsuppgifter, står det i rapporten.
I slutet av november kommer Arbetsmiljöverket tillbaka till Slottspaviljongen. Då kommer krögaren få visa och beskriva hur de uppfyller myndighetens krav.