Niclas Norén lämnar uppdraget som ordförande för företagarföreningen Imariefred.nu, ett år efter att han tillträtt.
– Jag var tvungen att skära någonstans. Jag kommer fortfarande att engagera mig i Mariefred på de sätt jag kan och i mån av tid, men jag kommer inte att ha ett formellt uppdrag, säger han.
Det är vid föreningens kommande årsmöte i april som han kliver av.
Vad har ditt viktigaste bidrag till föreningen varit under det här året?
– Dels att jag under månaden mellan två verksamhetsledare gick in och stöttade föreningen i den rollen. Dels att driva frågor som är viktiga för våra medlemmar och för Mariefred som stad.
Parkeringsplatser på Munkhagsgärdet är en sak som Imariefred.nu, tillsammans med Strängnäs kommun, har uppvaktat Statens fastighetsverk och Riksantikvarieämbetet om, berättar Niclas Norén.
– Det har varit en het potatis i 15 år och det har alltid blivit ett tvärt "nej". Jag ska inte säga att vi har rönt så stora framgångar att det kan bli något i sommar heller. Men det känns som att det finns en liten, liten öppning. Vi har en dialog och får se vad det landar i, säger han.
Diskussionen handlar om eventuella parkeringsplatser på Munkhagsgärdet närmast husen på Nygatan, möjligen av tillfällig karaktär under sommarsäsongen. Fler platser på den befintliga parkeringsytan vid Gripsholms slott är en annan lösning som har diskuterats, enligt Niclas Norén.
Niclas Norén driver ett eget bolag och är engagerad även i andra styrelser. Han var också med och startade Mariefreds hundpark vid Hammarens IP, som Strängnäs kommun upplåter mark för, och är ordförande för den ideella förening som står bakom parken.
– Det gör att jag känner ett särskilt ansvar för att parken ska fungera på ett bra sätt, särskilt när vi har ett avtal med kommunen, säger Niclas Norén.
Han berättar om tankar på att arrangera träningar, tävlingar på enklare nivå och kanske möjligheten att ta någon hundfotograf till parken. Föreningen vill så in vallfrö i alla hagar och få till planteringar som kan suga upp väta när det regnar. Trädgårdsmöbler ska göras i ordning och det finns planer på att strö ut flis i gångstråken.
– Allt det här bygger på ekonomiska medel. 2020 hade föreningen 160 betalande medlemmar, 2021 bara 80 stycken. Jag har inte haft tiden att vara tillräckligt aktiv. Det ska det bli ändring på nu, säger Niclas Norén.