Seniorerna fixar fikat på Hammarens IP

"Det vore synd om kafeterian står stängd på eftermiddagar och kvällar." Orden kommer från Ronnie Törnblom, en av minst 40 pensionärer som i vinter bemannar kiosken på Hammarens IP.

Från och med denna vecka bemannas kiosken på Hammarens IP av pensionärer. Till vänster ses IFK Mariefreds klubbchef Timmy Cox som instruerade seniorerna i början av veckan.

Från och med denna vecka bemannas kiosken på Hammarens IP av pensionärer. Till vänster ses IFK Mariefreds klubbchef Timmy Cox som instruerade seniorerna i början av veckan.

Foto: Lars Kilström

Mariefred2019-10-30 18:23

Anläggningen norr om centrala Mariefred invigdes 2014 och erbjuder bland annat hockey, skridskoåkning, innebandy och handboll.

Men kiosken i huvudbyggnaden har i regel bara haft öppet i samband med matcher och då bemannats av anhöriga till involverade lag. Nu utökas verksamheten markant.

– Ända sedan Hammaren byggdes har en vision funnits om att kunna hålla kafeterian öppen med större kontinuitet, berättar Timmy Cox, klubbchef i IFK Mariefred.

I veckan sammanstrålade han med cirka 15 seniorer för att instruera dem om hur saker och ting fungerar i fiket på Hammaren.

I och med att isbanan spolades upp lagom till höstlovet inleddes också pensionärernas arbetspass i kafeterian.

– De kommer från en seniorsektion i föreningen. Sektionen bildades i våras och den här gruppen har redan haft flera aktiviteter. Under hösten hörde jag av mig till seniorerna apropå kafeterian och svaret blev överväldigande positivt, säger Cox.

Eldsjälen Ronnie Törnblom nappade direkt på idén.

– Vi har en fin anläggning och de ska bli kul att se en massa ungdomar röra sig. Ja, även föräldrar. De kan ta sig en fika här medan barnen tränar, säger Törnblom som brinner för lokal sport.

Eftersom minst 40 seniorer redan tackat ja till att jobba i fiket behöver de som ställer upp bara avverka ett fyratimmarspass i månaden.

Tanken är att verksamheten ska fortgå under hela vintern.

– Men vi gör nog en utvärdering kring jul, säger Ronnie Törnblom.

Karta: Hammarens IP Sport- och Idrottshall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!