Lisa Ekdahl invald i Swedish Music Hall of Fame

Låtskrivaren och sångerskan Lisa Ekdahl växte upp i 70-talets Mariefred. Nu, nästan 50 år senare, väljs hon in i prestigefyllda Swedish Music Hall of Fame.

På tisdagen stod det klart att Lisa Ekdahl – som växte upp i Mariefred – blev en av de som valdes in i Swedish Music Hall of Fame.

På tisdagen stod det klart att Lisa Ekdahl – som växte upp i Mariefred – blev en av de som valdes in i Swedish Music Hall of Fame.

Foto: David Gagnert

Mariefred2024-09-24 15:46

På tisdagen tillkännagavs vilka som i år väljs in i Swedish Music Hall of Fame.

Bland de namn som listades stack ett ut med sin Strängnäs-koppling: Lisa Ekdahl.

Sedan debutskivan "Lisa Ekdahl" gavs ut 1994 har hon vunnit såväl Rockbjörnen som ett antal Grammis för sin musik. Som soloartist har under den tiden gett ut ett drygt dussin album – och fler därtill i sällskap med andra artister.

Lisa Ekdahl kommer nu att ta plats i ett minst sagt celebert sällskap. Sedan tidigare har redan band och artister som Ebba Grön, Monica Zetterlund, Abba, Robyn och Evert Taube blivit tilldelade platser i klubben. I år väljs Ekdahl in tillsammans med popgruppen Ace of Base, rockbandet Eldkvarn, sångaren José González, bandet Refused, kompositören Alice Tegnér och artisten Freddie Wadling.

undefined
Lisa Ekdahl återvände till "hemkommunen" i april och sjöng inför en slutsåld Thomas arena.

Senast i våras var Lisa Ekdahl tillbaka i kommunen där hon spenderade merparten av sin barndom. Hon spelade då för hemmapubliken i en fullsatt Thomas arena.

Lisa Ekdahl bor sedan flera år tillbaka i Stockholm, men i en intervju med tidningen från i våras berättade hon att hon fortfarande kan sakna många delar av barndomslivet i Mariefred.

– Vi hade katter och får, och med tiden skaffade vi även hästar. Den där kontakten med djur är något är jag saknat väldigt mycket sedan jag valde livet som artist. Jag minns det som att det var helt underbart. Det kändes som en enda lång lek och sommarlov, sa hon då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!