Herok storsatsar i Valhalla industriområde

Herok har investerat 20 miljoner i nya anläggningen på Fabriksgatan dit företaget flyttade från Gustafsvägen i början av november.

Magnus Jaasund och Veli-Matti "Vello" Pyykkönen i Heroks nya varmlager på Fabriksgatan.

Magnus Jaasund och Veli-Matti "Vello" Pyykkönen i Heroks nya varmlager på Fabriksgatan.

Foto: Joachim Sorbe

Näringsliv2019-11-22 08:22

De nya lokalerna är dubbelt så stora som de gamla och det finns gott om plats för liftar och andra uthyrningsmaskiner på tomten utanför. 

– Det är en nytändning för oss allihopa eftersom vi får en bättre arbetsmiljö. Vi får större tvätthall, bättre verkstad, större ytor att jobba på. Vi kommer att få en snygg butik/kundmottagning som ligger separerad från verkstaden, säger Veli-Matti "Vello" Pyykkönen som är depåchef i Eskilstuna. 

Herok hjälper sina kunder med allt från att hyra ut liftar och byggmaskiner till inköp av byggmaterial. Herokakademin anordnar utbildningar. Inom kort etablerar sig systerbolaget Trafikbutiken Mälardalen som säljer och hyr ut vägarbetsprodukter i de nya lokalerna. 

– Mälardalsregionen är otroligt stark. Eskilstuna har sedan gammalt varit en industristad, men nu har man fått ett annat go i stan. Det byggs mycket. Folk har inte råd att bo uppe i Stockholm längre. Då blir det att man flyttar till Eskilstuna eller Västerås, säger Magnus Jaasund som är verksamhetsansvarig för koncernens liftverksamhet. 

Herok i Eskilstuna låg tidigare på Gustafsvägen 7. Företagets omsättning i Eskilstuna har fördubblats på fem år. 

– Vi var trångbodda. Vi hade vuxit ur lokalerna, säger Magnus Jaasund och fortsätter: 

– Konjunkturen har varit en bidragande orsak. Sedan jobbar vi på att ha en nära och personlig relation till våra kunder. Företaget har ett Bamse-perspektiv. Det innebär att vi är snälla mot de snälla. Vi kan även vara tuffa, men vi vill vara nära våra kunder och hjälpa dem med allt möjligt.  

Byggnaden som företaget nu har flyttat in i på Fabriksgatan ägdes tidigare av logistikföretaget Pihls. Fastigheten har byggts om för att passa uthyrningsföretaget Heroks behov. Flytten gör det möjligt för Herok att erbjuda sina kunder ett bredare sortiment. 

– Vi har dubblerat uppställningsytan för att komplettera uthyrningen med bod och hiss. I och med det här kan vi expandera ännu mer och erbjuda helhetslösningar på liknande sätt som de större företagen Cramo och Ramirent, säger Magnus. 

Flytten till Fabriksgatan möjliggör även för företaget att bedriva utbildningsverksamhet i sina egna lokaler. Herokakademin anordnar bland annat utbildningar inom områdena brandskydd, trafik, bygg, truck och lift. 

Flytten från Gustafsvägen till Fabriksgatan genomfördes på två dagar under helgen den 9-10 november. Den sex anställda fick hjälp av ytterligare åtta personer med flytten. De hade tre lastbilar och flera mindre bilar som de körde skytteltrafik med mellan de båda adresserna. 

– Är man ett bra gäng som hjälps åt så går det bra, sammanfattar Magnus.  

Företagsnamnet Herok anspelar på ägarnas efternamn: syskonen Ingela Hellqvist och Rikard Rosander samt Per Karlsson. Bokstaven e sår även för Enar Rosander som grundade företaget ER Maskiner AB i Örebro 1979. Enar var en pionjär i branschen och byggde upp koncernen genom att köpa bolag i flera andra städer. 1990 förvärvades Hyr-Lift AB i Eskilstuna. Per Karlsson kom in som ägare och vd när hans företag XL Bygg i Örebro slogs ihop med Rosanders familjeföretag. Bolagen i koncernen har haft olika namn ända till i år då alla börjat marknadsföras som Herok. 

Herok finns i dag i Örebro, Eskilstuna, Västerås, Karlskoga och Stockholm. Företaget har fler än 70 anställda och omsätter över 250 miljoner kronor. Herok siktar högt och har som målsättning att fördubbla omsättning inom de närmaste fem åren. Planen är att vidareutveckla på befintliga orter och expandera till nya.

Magnus Jaasund och Veli-Matti "Vello" Pyykkönen utanför Herok på Fabriksgatan 3. – Vi har dubblerat uppställningsytan, säger Magnus.
Magnus Jaasund och Veli-Matti "Vello" Pyykkönen utanför Herok på Fabriksgatan 3. – Vi har dubblerat uppställningsytan, säger Magnus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!