Sparbanker miljonsatsar på Ung Företagsamhet

Sörmlands Sparbank satsar tillsammans med Sparbanken Rekarne och Sparbanksstiftelsen Rekarne en miljon på Ung Företagsamhet.

Josefin Bengtsson, regionchef Ung Företagsamhet Södermanland.

Josefin Bengtsson, regionchef Ung Företagsamhet Södermanland.

Foto: Joachim Sorbe

Näringsliv2019-11-20 15:15

Satsningen är en utökning av det stöd som Sparbankerna sedan tidigare ger Ung Företagsamhet.  

– Fler gymnasieelever än någonsin är nu i uppstartsfasen av sitt UF-företagande, elever från de flesta program från länets skolor. Vi vill att alla ska erbjudas möjligheten att driva UF-företag och vi har kommit en god bit på vägen! När sparbankerna nu går in med fortsatt stöd för Ung Företagsamhet kan vi fortsätta att växla upp det arbete som görs ute i skolorna och komma närmare målet, säger Josefin Bengtsson, regionchef Ung Företagsamhet Södermanland.

Ung Företagsamhet arrangerar tillsammans med Sparbankerna flera olika aktiviteter under året. En av dem är Företagspitchen i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Där får 15 UF-företag i varje stad pitcha sina affärsidéer för en jury med representanter från banken och det lokala näringslivet. 

– Att vara en del av en satsning på unga entreprenörer i vårt område är klockrent för oss som lokal bank i Eskilstuna och Strängnäs kommuner, säger Timo Haavisto, ställföreträdande vd och chef för gemensamma enheter på Sparbanken Rekarne.

Sören Schelander, vd på Sörmlands Sparbank, menar att det är en självklarhet att stötta Ung Företagsamhet. 

– Vi är som samhälle beroende av att människor satsar på entreprenörskap och företagande. Att tidigt i livet få testa företagande är ett koncept vi vet har stor betydelse för senare vägval, säger han. 

Sörmlands Sparbank och Sparbanksstiftelsen Rekarne stöttar sedan länge även Ung Företagsamhets arbete i grundskolan. Stödet innebär bland annat att UF kan dela ut sina läromedel kostnadsfritt till grundskolorna. 

– Det jag tycker är allra bäst med läromedlen för grundskolan är att de är skrivna av lärare för lärare och att det finns läroplanskopplingar till samtliga moduler, säger Cecilia Brunosson, projektledare för Ung företagsamhet och legitimerad grundskollärare. 

Stödet ska användas till att möjliggöra för fler elever att utveckla sina entreprenöriella kompetenser.
Stödet ska användas till att möjliggöra för fler elever att utveckla sina entreprenöriella kompetenser.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!